Industrijski razvlažilci zraka so eden od najbolj učinkovitih načinov za odstranjevanje odvečne vlage iz prostora. Te naprave delujejo tako, da zrak potegnejo skozi svoj sistem, odstranijo vodo iz zraka in vrnejo suh zrak nazaj v prostor.

Industrijski razvlažilci zraka so nepogrešljivi v prostorih, kjer vlaga lahko povzroči škodo, kot so tovarne, skladišča, bazeni, zdravstvene ustanove in drugi industrijski objekti. Uporabljamo jih po končani gradnji, prenovi ali večjih nezgodah z vodo (poplave).

Ne zgolj za industrijsko uporabo

Na voljo so v različnih velikostih in zmogljivostih, zato je pomembno izbrati pravo napravo glede na velikost in vrsto prostora ter količino vlage, ki jo je treba odstraniti. Razlikujejo se po zmogljivosti, načinu uporabe in stroških. Čeprav dobimo vtis, da niso primerni za hiše in stanovanja, pa to seveda ne drži.

Kakšne razvlažilce poznamo?

Obstajajo tri glavne vrste razvlažilcev zraka:

  1. adsorpcijski,
  2. kondenzacijski in
  3. hibridni.

Adsorpcijski razvlažilci zraka so primerni za uporabo v prostorih s stalno visoko vlažnostjo, kot so kleti, skladišča in muzeji. Te naprave uporabljajo adsorbent, kot je silika gel, da absorbirajo vlago iz zraka.

Kondenzacijski razvlažilci zraka so primerni za uporabo v prostorih s spremenljivo vlažnostjo, kot so tovarne, telovadnice in hoteli. Te naprave uporabljajo hladilno tehnologijo, da kondenzirajo vodo iz zraka.

Hibridni razvlažilci zraka združujejo funkcije obeh vrst razvlažilcev zraka in so primerni za uporabo v prostorih z različno vlažnostjo.

razvlažilci zraka

Odstranijo lahko zelo veliko vlage

Kapaciteta razvlažilca zraka je zelo pomembna pri izbiri ustrezne naprave. Kapaciteta se meri v litrih vode, ki jih lahko odstranijo na dan. Na splošno velja, da večja kot je prostornina prostora, večji razvlažilci zraka so potrebni.

Na primer, v manjšem prostoru z zmerno vlago bi lahko zadostoval razvlažilec z zmogljivostjo odstranjevanja do 10 litrov vlage na dan, medtem ko bi v večjem prostoru s stalno visoko vlažnostjo potrebovali razvlažilec z zmogljivostjo do 50 litrov vlage na dan. Industrijski razvlažilci zraka so uporabni v številnih situacijah. Eno od pogostih področij uporabe je gradnja in obnova stavb.

Nakup ali najem?

Industrijski razvlažilci zraka so precej dragi in morda ni smiselno kupiti naprave, ki jo bomo uporabili le enkrat ali za kratek čas. V takšnih primerih je boljša izbira najem. Najem razvlažilcev zraka omogoča uporabnikom, da izberejo napravo, ki ustreza njihovim potrebam in prostorskim zahtevam, ne da bi morali plačati celotno ceno naprave.

Naše podjetje Frisema d.o.o. nudi najem vrhunskih razvlažilcev zraka za različne namene, kot so gradbena dela, obnova stavb, sušenje po poplavah, sušenje objektov po požarih in gašenju, sušenje v industriji in drugo. Na voljo je flota zmogljivih razvlažilcev s kapaciteto, ki lahko dnevno odstranijo do 55 litrov vlage iz prostora.

Kako poteka najem?

Pri najemu razvlažilca zraka vam dostavimo napravo na mesto uporabe, razložimo uporabo in jo po uporabi tudi odpeljemo. Najem razvlažilca zraka je boljša izbira, saj gre za minimalen strošek v primerjavi z nakupom. Poleg tega je najeta naprava vedno v dobrem stanju in optimalno deluje, saj jo vzdržujejo strokovnjaki.

Skupaj s strokovno podporo in svetovanjem, ki ga nudimo, lahko uporabniki najamejo razvlažilec zraka za zagotovitev ustreznih pogojev v svojih industrijskih ali bivalnih prostorih.

Več o naši ponudbi! Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.