Ste že kdaj vstopili v sobo in začutili, da je zrak preveč vlažen ali pa imate težave s preveliko vlago v vašem domu? Če je odgovor pritrdilen, potem bi morali razmisliti o nakupu ali najemu razvlažilca zraka.

Razvlažilec zraka je naprava, ki odstranjuje odvečno vlago iz zraka in tako pomaga vzdrževati primerno vlažnost v prostoru. Ta naprava je lahko izjemno koristna, saj lahko prepreči številne težave, ki se lahko pojavijo zaradi prevelike vlažnosti v prostoru.

Kdaj potrebujete razvlažilec zraka?

Običajno se ljudje odločijo za nakup razvlažilca zraka, ko se soočajo s težavami, kot so plesen, škodljivci, neprijeten vonj ali celo kondenzacija na stenah in oknih. Vendar pa obstajajo tudi drugi dejavniki, ki vplivajo na vlago v prostoru. Če se vaša oblačila po pranju sušijo v zaprtem prostoru, če imate veliko rastlin ali pa preprosto preveč ljudi, ki živijo v prostoru, lahko to vodi do prevelike vlage v prostoru.

Vlažnost v prostoru mora biti v razumnih mejah, da se preprečijo različne težave, kot so zidna plesen, glive in druge mikroorganizmi, ki jih vlaga spodbuja. Težave s preveliko vlažnostjo zraka v prostoru se lahko pojavijo v katerem koli letnem času. V poletnih mesecih se vlaga lahko nabira v zaprtem prostoru, kar lahko povzroči neprijetno vlažnost in težave z dihanjem. V zimskih mesecih pa vlaga lahko povzroči kondenzacijo na stenah in oknih, kar lahko povzroči škodo na stavbi in povzroči težave s plesnijo.

Kaj lahko storite, če se soočate s težavami s preveliko vlažnostjo zraka v prostoru?

Najboljši način za preprečevanje težav s preveliko vlago v prostoru je, da se držite pravilnega prezračevanja. Zagotovite, da imate zadostno kroženje zraka v prostoru, kar pomeni, da redno odpirate okna, vrata in prezračevalne odprtine. Vendar pa lahko to ni dovolj, če je vlažnost zraka v prostoru že previsoka.

Razvlažilec zraka lahko pomaga pri odpravljanju težav s preveliko vlažnostjo zraka v prostoru. Uporaba razvlažilca zraka bo zmanjšala vlažnost v prostoru in preprečila pojav plesni in glivic, ki lahko povzročijo škodo na vašem domu in slabo vplivajo na vaše zdravje.

Še posebej je priporočljiv za uporabo v kleti, garaži ali drugih vlažnih prostorih. Tudi v prostorih, kot so kopalnice, kuhinje in pralnice, se vlaga nabira, zato je razvlažilec zraka v teh prostorih še kako dobrodošel.

razvlažilci zraka

Razvlažilci zraka v podjetju Frisema d.o.o.

Katerega izbrati?

Pri izbiri razvlažilca zraka je pomembno upoštevati velikost prostora, v katerem ga nameravate uporabljati. Velikost razvlažilca zraka, ki ga potrebujete, je odvisna od velikosti prostora, vlažnosti in temperature v prostoru ter drugih dejavnikov, kot so število oseb, ki živijo tam, in količina vlage, ki se proizvaja v prostoru.

Razvlažilec zraka lahko deluje na več načinov. Nekateri delujejo z uporabo kompresorja, ki zrak skozi kondenzator ohladi, nato pa odstrani vlago. Drugi razvlažilci zraka delujejo z uporabo adsorpcijskega materiala, ki vlago iz zraka absorbira.

Razvlažilec zraka je lahko učinkovit pri odpravljanju težav s preveliko vlažnostjo zraka v prostoru, vendar ga je treba uporabljati previdno. Preveč suh zrak lahko povzroči težave s suho kožo, draženjem oči in nosu ter težavami z dihanjem. Zato je priporočljivo, da ga nastavite na primerno vlažnost, ki naj bi bila cca 50 %.

Če razmišljate o najemu razvlažilca zraka, vam lahko priporočimo, da si ogledate našo ponudbo. Frisema d.o.o. ponuja odličen model razvlažilca, ki zna iz prostora na dan odstraniti celo do 55l vlage.

Nudimo najem razvlažilcev zraka! Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.