Senčila ne služijo samo svojim osnovnim funkcijam, kot so senčenje, zatemnitev prostora in zaščita pred sončnimi žarki, ampak lahko tudi pomembno vplivajo na videz prostora.

Obstaja veliko načinov, kako lahko senčila spremenijo videz vašega doma, zato smo za vas pripravili nekaj idej.

Ročno izdelana senčila iz naravnih materialov

Ročno izdelana senčila iz naravnih materialov, kot so bambus, trs, juta ali lan, lahko dodajo rustikalen ali naraven pridih prostoru. Takšna senčila so prav tako zelo vzdržljiva in trajna. Ročno izdelana senčila iz naravnih materialov so pogosto videti kot slike ali umetniška dela in lahko dodajo pridih eksotike vašemu prostoru. Takšna senčila so še posebej primeren za sobe, ki imajo že naravne elemente, kot so lesena tla ali kamniti zidovi.

Senčila z geometrijskimi vzorci

Senčila z geometrijskimi vzorci so zelo trendovska in moderna rešitev za okensko senčenje. Lahko jih najdemo v različnih barvah, velikostih in oblikah, ki ustrezajo različnim stilom notranje opreme. Takšna senčila dodajo prostoru dinamičen videz, še posebej če se združijo s preprostimi pohištvenimi kosi. Če želite ustvariti harmoničen videz, se prepričajte, da senčila izbirate v barvah, ki se ujemajo s preostalim pohištvom in dekoracijo prostora.

Senčila z dodatki

Senčila z dodatki, kot so trakovi, viseči okraski ali različni vzorci, lahko poskrbijo za zelo edinstven videz vašega prostora. Takšna senčila so še posebej primerna za prostore, ki so sicer že okrašeni z različnimi dodatki in okraski. S senčili, ki imajo že sami po sebi dodatke, lahko ustvarite harmonijo v prostoru.

Zavese z gubami

Zavese z gubami so klasična izbira za okenske dekoracije, ki prostoru dodajo mehkobo in eleganco. Lahko jih izbirate med različnimi tkaninami in barvami, kar vam omogoča, da jih prilagodite obstoječi notranji opremi. Poleg estetskega učinka nudijo tudi zaščito pred soncem in pogledi od zunaj.

Rimske zavese

Rimske zavese so prav tako odlična izbira za notranjo dekoracijo. Gre za zavese, ki se ob spuščanju zložijo v horizontalne gube, kar prostoru doda mehkobo in eleganten videz. So lahke, elegantne in nudijo zaščito pred soncem in poglede od zunaj. Lahko jih izbirate med različnimi tkaninami in barvami, kar vam omogoča, da jih prilagodite svojemu stilu.

Rolete

Rolete so zunanja senčila, ki omogočajo zaščito pred soncem, poglede od zunaj in dodatno izolacijo. Poleg tega pa lahko z različnimi barvami in modeli popestrijo videz vašega doma. Pri podjetju Frisema vam nudijo rolete, ki so izdelane iz kakovostnih materialov in vam zagotavljajo dolgotrajno zaščito vašega doma. Ponujamo zunanje rolete in podometne rolete. Pri zunanjih ločimo 45°, 90° omarice, polkrogle ter četrt okrogle. Na voljo imamo 19 različnih barv lamel. Pogon rolet pa je lahko, ročen z navojnim avtomatom, monokomandno palico, ali z motornim pogonom.

Plise zavese

Plise zavese so odlična izbira za dekoracijo manjših prostorov. Gre za senčila, ki se ob spuščanju zložijo v ozke gube, kar omogoča, da zavzamejo manj prostora kot druge vrste senčil. Nudijo zaščito pred soncem in poglede od zunaj, prav tako pa se lahko izberejo v različnih barvah in vzorcih, kar prostoru dodaja dodatno dimenzijo. Pri podjetju Frisema vam nudimo široko izbiro plise zaves, ki so primerne za vsak prostor.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.