Komarji, muhe in drug mrčes niso le nadležni, pač pa puščajo tudi neprijetne posledice. Zadržite jih zunaj s komarniki!

Piki komarjev na koži so še posebej velika nadloga za vse tiste, ki trpijo zaradi alergij nanje, muh pa si nikakor ne želite ne okrog svojih ušes, na sebi, kaj šele denimo v krožniku. Proti mrčesu se vsak bori po svoje. Zunaj nam prav pridejo različni repelenti (nekatere lahko izdelamo tudi sami), a velike preglavice nam povzročajo vsiljivci, ki se naselijo v naših domovih.

Komarniki za zanesljivo zaščito

Ne glede na to kako pozorni smo pri zapiranju oken in vrat, pa bodo (še posebej v toplejših mesecih), nepovabljeni gostje vedno našli pot v naše domovanje. Najbolj zanesljiva zaščita pred komarji in drugim mrčesom, bodo v tem primeru vsekakor komarniki za okna in vrata.

via GIPHY

Zakaj potrebujemo komarnike, ko pa lahko zapremo okna?

Seveda so lahko okna in vrata ves čas zaprta, a potem seveda ne bo nujno potrebnega pretoka svežega zraka. Prezračevanje prostorov je sila pomembno tako zaradi svežega zraka v prostorih, kot tudi za preprečevanje nastanka plesni. Le dobro prezračeni prostori so namreč varni pred njo. Ko pa zračimo, v domovanje spuščamo tudi neželene goste. Komarje, muhe, a tudi alergene različnih vrst.

Bistvo komarnikov je, da dovoljujejo v poletnih mesecih ves čas odprta okna, nam s tem omogočijo dotok svežega zraka, pri tem pa nas varujejo tudi pred vsemi naštetimi vsiljivci. Poznamo več vrst komarnikov tako za okna, kot tudi vrata.

Katere vrste komarnik je pravi zame?

Za katere vrste komarnik se boste odločili je odvisno predvsem od vaših želja in tega kako bi komarnike namestili na okna. Posebnost rolo komarnikov denimo je, da vsebujejo posebno omarico v katero se jih navije in so tako povsem skriti kadar niso v uporabi.

Komarniki za okna

Plise komarniki so posebej hvaležni v primerih, ko se pojavi potreba po prekrivanju večjih površin kot so denimo; vrata, prehodi na terase/balkone in podobno. Prav zato plise komarnikom velikokrat rečemo “Komarniki za vrata”. Še ena dobra lastnost plise komarnikov je, da so enostavni za vzdrževanje in lahko smer zapiranja izberemo po želji.

Fiksni komarniki so sestavljeni iz ALU profila (okvirja), v katerega je vpeta zaščitna mreža proti komarjem, muham in drugim vsiljivcem. Prednost teh komarnikov pa je predvsem v tem, da so trpežni, enostavni za vgradnjo in vzdrževanje. Pa še drsni komarniki. Podobno kot je to pri plise komarnikih, so tudi drsni najbolj primerni za zaščito in prekrivanje večjih površin kot so vrata. Tudi zanje velja, da so enostavni za vzdrževanje in montažo.

Bistvo komarnikov je, da so izjemno učinkoviti, narejeni iz kvalitetnih materialov in vsekakor zaščitijo naš dom pred mrčesom in drugimi vsiljivci.

Preverite našo ponudbo komarnikov!

 

Potrebujete več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 📞 041/664-229👈.