Poznamo notranje in zunanje roloje prav vsi, pa odlično odigrajo svojo vlogo in pripomorejo k bolj udobnemu bivanju.

Zunanje roloje lahko uporabimo tako za senčenje kot ohranjanje enakomerne temperature v prostoru, pa naj zunaj sonce še tako močno pripeka. Pri zunanjih rolojih lahko uporabimo tkanino z različnimi prehodi svetlobe kar nam omogoča še več svobode pri tem koliko svetlobe želimo spustiti v stanovanje. Lahko so izdelani v vidni ali podometni verziji.

Notranji roloji pa se uporabljajo za senčenje v prostorih. So precej bolj dekorativni kot klasične žaluzije, saj lahko izbiramo med več različnimi tekstili, barvami in tudi vzorci. Upravljati jih je mogoče z verižico, monokomandno ali z motorjem.

Ugodna cena in enostavna uporaba

Roloji so tako zelo priljubljeni tudi, ker nudijo odlično razmerje med ceno in kakovostjo, kar je samo še boljše, ko želite s senčili opremiti več oken. Priljubljeni so tako pri lastnikih, uporabnikih kot pri najemodajalcih, ki želijo najboljšo možnost za svoje nepremičnine. Lastniki podjetij in tisti, ki so odgovorni za zgradbe, ki jih upravljajo druge vrste organizacij (npr. šole, državni organi), vsi imajo seveda radi cenovno ugodne rešitve.

Roloji so tako zelo enostavni, da jih lahko upravlja vsak. Celo majhen otrok jih lahko varno dvigne in spusti po enem samem prikazu. Pri uporabi kakovostnih rolojev ni potrebna nobena spretnost – preprosto delujejo. Za razliko od nekaterih drugih okenskih senčil, za vzdrževanje rolojev potrebujete le občasno hitro brisanje prahu ali brisanje na vsaki strani. Ni motečih, težko dostopnih mest, kjer bi se lahko nabirala umazanija.

senčila roloji

Vzdržljivi in učinkoviti

Roloji so zelo trpežni in se ne pokvarijo hitro. Prav zato so tako zelo priljubljeni v domovih, pisarnah in povsod, kjer si ljudje želijo hitro in enostavno regulirati dnevno svetlobo v prostoru. Ta senčila preprosto trajajo in trajajo, k čemur pripomore dejstvo, da je njihova konstrukcija sestavljena iz enega glavnega dela in ne, na primer, iz številnih manjših lamel in delov, ki bi lahko bili bolj ranljivi za naključne poškodbe.

Ko želite trenutno v hipu regulirati svetlobo, toploto in odvečni hrup, bodo kakovostni roloji naredili prav to. Izmenski delavci, ki so čez dan prisiljeni spati, se lahko zanesejo na senčila, ki jim bodo v trenutku pričarala temo. Podjetja, katerih dejavnosti zahtevajo vzdrževanje določenih notranjih pogojev, pa se lahko zanesejo na to, da bodo imeli vsak trenutek pri roki hitro rešitev. Kako pogosto vas je doslej že zmotila sončna svetloba, ki je prodirala skozi vrzel v lamelah rolet ali žaluzij? Pri rolojih se to ne bo zgodilo.

Roloji imajo poleg učinkovitega senčenja še eno veliko prednost. So zelo stilski in polepšajo vsak prostor. Kadar jih ne potrebujemo, pa jih niti ne opazimo.

Ne glede na to ali potrebujete zunanja ali notranja senčila in morda še niste niti odločeni za katera bi se odločili, smo vam v podjetju Frisema d.o.o. na voljo za vsa vaša vprašanja. Svetujemo, dostavimo in montiramo. Na voljo imamo široko paleto senčil, ki bodo bivanje v vašem domu naredila še bolj udobno.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.