Ob vgradnji novih oken navadno pomislimo na nove rolete, žaluzije ali drugo vrsto senčil. Kaj pa komarnik?

Komarnik je dokaj poceni rešitev za vse neprijetnosti, ki se pojavijo s prihodom toplega vremena, ko želijo v naš dom vstopiti komarji in druge manjše in večje nadloge. In ne le to. Preprečuje tudi vstop različnih alergenov zaradi česar je nakup in vgradnja komarnika zagotovo ena boljših naložb v naše zdravje. Ker s pomočjo komarnika končno lahko pustimo odprta tudi okna pa seveda tudi naložba v bolj prijetno in udobno bivanje.

Izbira komarnika

plise komarnik za vrata

Plise komarnik za vrata

Ker je v hiši ali stanovanju potrebno zaščititi različne prehode kot so okna različnih oblik, vrata, prehodi na balkone in terase, je seveda na voljo več vrst komarnikov. Še vedno je najbolje nanje misliti pri vgradnji oken saj je najbolj elegantna izvedba tista, ki se skrije v roletno omarico. V tem primeru komarnik uporabljamo samo takrat, ko ga potrebujemo v preostalem času pa je neviden in ne moti pogleda.

Kupci velikokrat pogledamo na ceno in najbolj ugodna izbira za žep in denarnico bo verjetno fiksni komarnik. Gre za komarnik, kot že beseda pove, ki je fiksiran na okno in ni namenjen temu, da bi ga vsak dan pospravljali. Sestavljen je iz ALU profila, v katerega je vpeta zaščitna mreža proti komarjem, muham in drugim vsiljivcem. Pretok zraka je tako še vedno zadovoljiv, tovrstni komarniki pa so trpežni, enostavni za vgradnjo in vzdrževanje. Po koncu sezone komarnik enostavno odstranimo in shranimo do prihodnjič.

Potem imam na izbiro rolo komarnik, ki je precej elegantnejša izvedba komarnika za okna saj se priročno navije v omarico kot roleta. Montiramo ga lahko tudi v primeru, ko v roletni omarici ni prostora za komarnik saj se ga montira pred roleto. V želji, da bi bil komarnik karseda nemoteč za pogled vgradimo manj vidne mreže iz steklenih vlaken, ki je tudi UV stabilna.

Komarnik za večje površine

Ko je potrebno zapreti večje površine kot so vrata, prehodi na teraso oziroma balkon, uporabimo plise komarnik. Ti komarniki so enostavni za vzdrževanje in imajo sistem zapiranja po želji. Torej, iz leve proti desni, obratno, ali pa kar z obeh strani. Prav tako pa lahko za večje površine uporabimo tudi drsni komarnik. Kot vidimo je na voljo zares veliko izbire s katero si boste rešili že to poletje.

Recite STOP komarjem, muham, osam, čebelam in drugim bitjem, ki si jih v bivalnih prostorih ne želite. Obranite svoj dom pred alergeni hkrati pa poskrbite za nemoten pretok in dotok svežega zraka. Slednje pomeni tudi, da boste manj gnali klimatsko napravo in prihranili pri električni energiji, zdravju in počutju. Da bo vse tako kot mora biti nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca ali telefonske številke in povprašajte kar vas zanima. Pridemo na dom, opravimo meritve, svetujemo, nato pa tudi kvalitetno montiramo.

Vzdrževanje komarnikov je nadvse nezahtevno in enostavno zato res ni razloga, da ne bi izkoristili njihovega potenciala.

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.