V tem, vse bolj digitalnem svetu se je treba zavedati pomena naravne svetlobe. Ta namreč močno vpliva na razpoloženje in produktivnost ter posameznikom omogoča, da si ustvarijo udobno okolje, v katerem lahko delajo ali se sprostijo.

Senčila so učinkovit način za nadzor količine svetlobe v prostoru, hkrati pa omogočajo vstop naravne sončne svetlobe, ki je mnogo boljša za oči in splošno počutje od umetne, ki jo proizvajajo luči. Prav tako imajo, prefinjena senčila, pozitiven estetski vpliv na izboljšanje vsakega pisarniškega prostora.

Nadzor svetlobe in dobro počutje

Možnost prilagajanja količine svetlobe, ki vstopa v prostor, je bistvena za ustvarjanje prijetnega in produktivnega vzdušja. Preveč svetlobe lahko namreč povzroči utrujenost oči, glavobol in utrujenost. Po drugi strani pa lahko premalo svetlobe ljudem oteži koncentracijo in osredotočenost na naloge.

Z žaluzijami lahko prilagodite količino svetlobe, ki vstopa v prostor, ne da bi pri tem popolnoma zaprli prehod za naravno svetlobo. To pomeni, da imate lahko najboljše iz obeh svetov: svetle prostore čez dan, hkrati pa se izognete bleščanju, ko se morate osredotočiti na podatke, ki se izpisujejo na računalniškem zaslonu.

poslovni prostor

Žaluzije v pisarniških prostorih in prihranki

Poleg zagotavljanja udobja in dobrega počutja so žaluzije odlične tudi za nadzor stroškov energije. V vročih poletnih dneh žaluzije zagotavljajo zaščito pred neposredno sončno svetlobo, zaradi česar je v pisarni hladneje in se zmanjšajo stroški klimatizacije.

V zimskih mesecih žaluzije pomagajo zadržati toploto v pisarni, saj zadržujejo topel zrak v bližini okenskih polic. To pomeni, da ne boste potrebovali toliko energije za ogrevanje, saj bo vaša pisarna čez dan toplejša, z manjšimi temperaturnimi nihanji, kot če ne bi bilo nameščenih senčil!

Zmanjšanje bleščanja monitorja in večja produktivnost

Pri delu z računalnikom ali gledanju drugih zaslonov je lahko bleščanje zelo moteče in sčasoma izčrpava vid ter povzroča utrujenost. Z žaluzijami lahko bleščanje preprosto zmanjšate tako, da nastavite lamele, da v prostor vstopa le posredna sončna svetloba – odlično, če veliko časa preživite ob branju ali delu na monitorju! To ne le olajša vid, temveč tudi poveča stopnjo produktivnosti, saj bo manj motečih dejavnikov zaradi močne svetlobe ali odsevov, ki jih povzroča neposredna sončna svetloba!

Žaluzije so učinkovit način za optimizacijo vsakega pisarniškega prostora, hkrati pa še vedno omogočajo naravno sončno svetlobo v vašem domu ali podjetju. Ne le, da z zagotavljanjem nastavljivih količin svetlobe izboljšajo počutje, temveč tudi zmanjšajo stroške energije v poletnih in zimskih mesecih ter zmanjšajo bleščanje monitorja, kar na koncu vodi k boljši koncentraciji pri delu z računalnikom.

Naložba v kakovostne žaluzije za vaš delovni prostor se vam bo zagotovo obrestovala v smislu večje produktivnosti in energetskih prihrankov!

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.