Rolete so učinkovita oblika zaščite oken in vrat. Zagotavljajo tudi izolacijo in vam pomagajo prihraniti denar pri računih za energijo. Zaradi številnih možnosti za rolete se je težko odločiti, katero vrsto izbrati za svojo nepremičnino.

Morda vam lahko do neke mere to odločitev olajšamo.

Tipi rolet

Najpogostejše vrste rolet so izdelane iz aluminija (ALU) ali PVC-ja. Aluminij je lahek, trpežen in zagotavlja sodobnejšo estetiko, medtem ko je PVC roleta nekoliko cenejša, a nekoliko bolj občutljiva na vremenske razmere. Obe vrsti sta sicer odporni na vremenske vplive in odlično zadržujeta veter, zato sta primerni za skoraj vsako okolje. Poleg tega obstajajo motorizirane rolete, ki se lahko uporabljajo s sistemi daljinskega upravljanja, kar vam omogoča še večjo prilagodljivost pri upravljanju teh senčil.

Kako skrbeti za rolete?

Rolete potrebujejo tudi občasno vzdrževanje, da skozi čas ohranijo svojo funkcionalnost in estetski videz. Obenem jim z rednim vzdrževanjem podaljšujemo tudi življenjsko dobo. Bistveno je dobro čiščenje; z mehko krpo, navlaženo s toplo vodo in blagim detergentom, redno brišite notranje in zunanje površine lamel.

Poleg tega bodite pri čiščenju pozorni na morebitno obrabo ali poškodbe, ki se sčasoma lahko pojavijo. Če opazite poškodbe ali nedelujoče dele, se čim prej obrnite na strokovno servisno službo, da jih popravite, preden pride do nadaljnje škode. V tem primeru lahko popravilo rolet prepustite tudi nam.

Skrb za rolete v zimskem času

Pri uporabi rolet v zimskih mesecih je treba upoštevati več različnih dejavnikov. Prepričajte se, da je navojni sistem varno nameščen, tako da med okenskim okvirjem in roletami, ko so zaprte, ne nastanejo vrzeli. To bo pomagalo zagotoviti maksimalno izolacijo in preprečilo, da bi skozi okenske okvirje v vaš dom vdrl prepih.

Poleg tega ne pozabite, da motorizirane rolete za pravilno delovanje potrebujejo električno energijo. Poskrbite, da bodo v hladnih obdobjih vedno priključene na zanesljiv vir energije, da ne bodo odpovedale, ko jih boste najbolj potrebovali!

Zaključek

Na splošno so rolete učinkovita oblika varnosti in izolacije za vaša okna in vrata skozi vse leto. Danes je na trgu na voljo veliko vrst, od ALU, PVC do jeklenih modelov (predvsem za zaščito izložbenih oken in vrat) in motoriziranih različic z daljinskim upravljanjem. Če želite zagotoviti, da bodo vaše rolete še naprej pravilno delovale, jih ne pozabite redno čistiti s toplo vodo in blagim detergentom ter paziti na morebitne poškodbe ali obrabo, ki bi lahko nastala zaradi redne uporabe ali izpostavljenosti ekstremnim temperaturam v zimskih mesecih. Z ustrezno nego in vzdrževanjem bodo vaše rolete še dolga leta zagotavljale zaščito pred različnimi vsiljivci in in vremenskimi razmerami ter vam prihranile denar pri stroških za energijo!

Želite več informacij o senčilih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.