Pri opremljanju doma se velikokrat osredotočimo na izbiro pohištva, barvne sheme in dekoracijo, a en vidik, ki ga pogosto spregledamo, so senčila.

Senčila so ključnega pomena za uravnavanje svetlobe, zagotavljanje zasebnosti ter ustvarjanje prijetnega in udobnega vzdušja v vašem domu. Na trgu je na voljo širok izbor različnih vrst senčil, zato je pomembno, da izberete tista, ki bodo najbolje ustrezala vašim potrebam in življenjskemu slogu. Preden se zapodite v kataloge ali trgovine pa dobro razmislite, kaj je tisto kar v resnici potrebujete. Naj vam ne bo odveč povprašati za nasvet.

Vedno in – Zavese

Zavese so ena najbolj priljubljenih vrst senčil v domovih po vsem svetu. So vsestranske in ponujajo številne možnosti za dekoracijo prostora. Na voljo so v različnih materialih, barvah in vzorcih, kar omogoča prilagajanje vsakemu slogu in okusu.

Poleg dekorativne funkcije, zavese zagotavljajo tudi zasebnost in uravnavajo svetlobo. Težje, goste zavese bodo boljše za temnejše in zasebnejše prostore, medtem ko lahke in prosojne zavese omogočajo vstop naravne svetlobe ter ustvarjajo svetel in zračen prostor.

Za zaščito doma in intime – Rolete

Rolete so zunanje senčilo, ki ponuja učinkovito zaščito pred sončnimi žarki in zagotavlja dodatno izolacijo prostora. Lahko jih upravljamo ročno ali avtomatsko ter tako enostavno uravnavamo svetlobo v prostoru. Rolete so še posebej primerne za spalnice, saj zagotavljajo popolno zatemnitev, kar omogoča miren in nemoten spanec.

Prav tako so odlične za tiste, ki želijo ohranjati temperaturo v prostoru, saj v poletnih mesecih preprečujejo pregrevanje, v zimskih pa ohranjajo toploto. Z roletami v popolnosti zapremo pogled od zunaj, zato s tem poskrbimo tudi za svojo intimo in ubežimo radovednim pogledom od zunaj. Imajo pa rolete še eno zelo pomembno funkcijo. Oken ne ščitijo le pred vremenskimi neprilikami, pač pa otežujejo vstop v hišo tudi nepridipravom.

Za poslovni prostor in dom – Žaluzije

Žaluzije so še ena priljubljena izbira senčil, ki omogočajo prilagajanje svetlobe v prostoru. Izdelane so iz vrtljivih lamel, ki se lahko obračajo, kar omogoča nadzor nad količino svetlobe in zasebnosti. Lahko izbirate med lesenimi, aluminijastimi ali PVC žaluzijami, odvisno od vašega okusa in proračuna. Žaluzije so idealne za dnevne sobe, jedilnice in pisarne, kjer želite imeti možnost nadzora nad svetlobo in zasebnostjo.

Plise zaveseVeč kot zavese – Plise zavese

Plise zavese so priljubljena izbira za tiste, ki želijo kombinacijo zaves in žaluzij. Izdelane so iz plisirane tkanine, ki se lahko zloži ali razpre, kar omogoča prilagodljiv nadzor nad svetlobo. Plise zavese so elegantne, nežne in prinašajo sodoben pridih v vaš dom. So primerne za vse prostore, od spalnic in dnevnih sob do kuhinj in kopalnic.

Pri izbiri senčil za vaš dom je pomembno, da upoštevate vaše potrebe in želje ter preučite različne možnosti, ki so na voljo. Pravilno izbrana senčila bodo ne le poskrbela za vašo zasebnost in udobje, temveč bodo tudi prispevala k celostni estetiki vašega doma. Zato si vzemite čas, preučite možnosti ter ustvarite prostor, kjer se boste počutili prijetno in domače.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.