Svetloba ima izjemen vpliv na naše počutje in razpoloženje. Pravilna uporaba senčil nam omogoča nadzor nad vstopom svetlobe v prostor ter s tem ustvarjanje prijetnega in sproščujočega ambienta.

Senčila igrajo ključno vlogo pri uravnavanju svetlobe in ustvarjanju popolne teme, kar je še posebej pomembno za našo dobro počutje, še posebej v spalnicah.

Vpliv svetlobe na naše počutje

Svetloba ima močan vpliv na naše notranje biološke ritme in hormonsko ravnovesje. Naravna svetloba nas pomaga ohranjati budne in osvežene čez dan, medtem ko temna in umirjena svetloba pripomore k sprostitvi in pripravi telesa na spanec. Pomanjkanje ustrezne svetlobe ali pretirana izpostavljenost umetni svetlobi lahko vodi v motnje spanja, povečano utrujenost ter celo negativno vpliva na naše razpoloženje in produktivnost.

Urejena spalnica za kakovosten spanec

Spalnica je prostor, kjer se umirimo in poiščemo počitek po napornem dnevu. Pomemben element za zagotavljanje sproščujočega okolja v spalnici so pravilno izbrana senčila. Popolna tema je ključna za nemoten in globok spanec, saj temi spodbuja izločanje hormona melatonina, ki uravnava spanec in budnost. V temi se telo lažje regenerira in počije, kar vodi v bolj kakovosten spanec.

Rolo senčila za enostavno upravljanje

Rolo senčila so priljubljena izbira za spalnice, saj omogočajo enostavno upravljanje zatemnitve prostora. S pritiskom na ročico ali gumb lahko senčilo enostavno spustimo ali dvignemo, kar nam omogoča hitro prilagajanje svetlobe v prostoru. Rolo senčila so na voljo v različnih barvah in vzorcih, kar nam omogoča tudi estetsko prilagajanje spalnice našemu okusu.

Notranji roloji se uporabljajo za senčenje v prostorih. So bolj dekorativni kot žaluzije, saj lahko izbirate med več različnimi tekstili različnih barv in vzorcev. Upravljati jih je mogoče z verižico, monokomandno ali z motorjem.

Plise senčila za mehko in toplino

Plise senčila so odlična izbira za tiste, ki želijo v spalnici ustvariti mehko in toplino vzdušje. Plise senčila so izdelana iz mehkega materiala, ki nežno filtrira svetlobo in ustvarja prijetno igro senc v prostoru. Njihova prilagodljivost omogoča odprtje okna in hkratno zaščito pred komarji in drugimi insekti, kar je še posebej pomembno v poletnih mesecih.

Plise zavese

Žaluzije za eleganten videz

Če želite v spalnici doseči eleganten in moderen videz, so žaluzije odlična izbira. Žaluzije omogočajo natančno uravnavanje svetlobe in zasebnosti, saj se lamele lahko obračajo. S prilagajanjem naklona žaluzij lahko dosežete optimalno zatemnitev in ustvarite prijeten ambient za spanje. Na voljo so v različnih materialih, od lesenih do aluminijastih, kar omogoča estetsko prilagajanje vašemu stilu.

Z izbiro pravih senčil v vašem domu lahko dosežete sproščujoč ambient in ustvarite prijetno vzdušje za vsak prostor. Pravilno izbrana senčila ne le uravnavajo svetlobo, temveč tudi vplivajo na vaše počutje in dobro spanje. V podjetju Frisema d.o.o. z dolgoletno tradicijo na področju senčil, vam nudimo širok izbor senčil za vse prostore v vašem domu. S svetovanjem pri izbiri in kakovostno vgradnjo bomo vaš dom spremenili v prijetno zavetje, kjer boste uživali v sproščenem ambientu.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.