Poletje je čas, ko se narava prebudi v svoji polni lepoti, vendar s seboj prinese tudi nezaželene goste – komarje. Ti nadležni insekti lahko hitro pokvarijo našo izkušnjo na vrtu, saj nas zasipajo s pikicami, srbečico in neprijetnim brenčanjem okoli ušes.

Namesto da posegate po umetnih sredstvih za odganjanje komarjev, vam ponujamo naravno rešitev: izberite rastline, ki odganjajo komarje na naraven način. Z njimi boste lahko ustvarili komarjem neprijazen vrt (pa tudi balkon ali teraso) ter uživali v poletnih dneh brez neprijetnih pikov!

Sivka (Lavandula angustifolia)

Sivka je ena najbolj priljubljenih dišavnic v vrtu, a ne le zaradi svojega čudovitega vonja. Ta čudovita vijoličasta rastlina ima tudi odlične odganjajoče lastnosti za komarje. Njen vonj jih odbija, kar je idealno, če želite uživati na terasi brez neprijetnih pikov. Poleg tega bo sivka s svojim čarobnim vonjem osvežila zrak na vrtu in pričarala romantično vzdušje ob večernih urah.

sivka proti komarjem

Meta (Mentha)

Meta ni le osvežujoča rastlina, ki se odlično poda k poletnim napitkom, ampak ima tudi sposobnost odganjanja komarjev. Njen intenziven vonj, ki ga obožujejo ljudje, pa komarje odvrača. Posadite nekaj lončkov mete na svojo teraso ali okensko polico, da se boste lažje znebili nadležnih insektov, obenem pa boste imeli vedno pri roki svežo meta za pripravo okusnih pijač.

Bazilika (Ocimum basilicum)

Bazilika je priljubljena rastlina v kuhinji, saj s svojim izrazitim vonjem in okusom obogati različne jedi. Vendar pa komarjev ta aromatična rastlina ne privlači. Nasprotno, njen vonj jih odganja, zato je idealna izbira za vaš vrt. Posadite nekaj lončkov bazilike v bližini mize na terasi ali ob vhodnih vratih, da boste lahko brezskrbno uživali na prostem.

Zaščito svojega doma pa seveda dopolnite z ustreznimi komarniki! Le te vam svetujemo, dostavimo in kakovostno ter ugodno montiramo!

Pelin (Artemisia)

Pelin je zelišče z močno aromo, ki komarjem in drugim insektom, kot so mravlje in muhe, ni všeč. Njegove izrazite vonjave delujejo kot naravni repelent, zato poskrbite, da bodo lončki pelina postavljeni na ključna mesta, kjer se najpogosteje zadržujete. Čeprav je pelin odličen odganjalec, bodite previdni pri njegovi uporabi, saj v večjih količinah ni priporočljiv za uživanje.

Citronka (Pelargonium citrosum)

Citronka ali tudi “komarček” je rastlina, ki je znana po svojih odganjajočih lastnostih za komarje. Njen vonj po citronki (limoni) je naravni repelent, ki komarje odbija stran od vašega vrta ali terase. S tem boste ustvarili komarjem neprijazno okolje, obenem pa si boste privoščili sveže vonjave citrusov kar na domačem vrtu.

Z izbiro teh naravnih rastlin lahko preprosto ustvarite komarjem neprijazen vrt in si zagotovite udobne in brezskrbne poletne dni. Poleg tega boste z njimi tudi obogatili svoj vrt z raznolikimi barvami, vonji in okusi. Ne pozabite, da so naravne metode vedno boljša izbira za vas in okolje ter da vas bodo te rastline nagradile s svežino in dišečimi poletnimi večeri.

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.