Vstop svetlobe v naš dom je ključen za ustvarjanje prijetne atmosfere, ki spodbuja dobro počutje in produktivnost. Naravna svetloba nam omogoča, da se povežemo z zunanjim svetom, hkrati pa tudi ustvarja občutek prostornosti in svežine v notranjem prostoru.

Vendar pa s tem, ko odpremo okna in vrata, nezaželeni gostje, kot so komarji, radi najdejo pot do našega doma. To lahko hitro spremeni našo udobno oazo v prostor, kjer je težko uživati v miru in svežini.

V želji po ohranjanju ravnovesja med svetlobo in zaščito pred nadležnimi insekti, so komarniki postali nepogrešljiva rešitev. Slogan “Svetloba lahko vstopi, komarji ne” prinaša ravno to – možnost uživanja v naravni svetlobi brez skrbi za pike komarjev. Komarniki so zasnovani tako, da omogočajo neoviran prehod svetlobe skozi okna in vrata, hkrati pa ustvarjajo nepremagljivo oviro za insekte, ki želijo vstopiti. Ta koncept združuje udobje naravne svetlobe s čisto in zdravo notranjo atmosfero, ki jo prinaša zaščita pred neželenimi obiskovalci.

Ampak kako izbrati?

Obstaja več različnih vrst komarnikov, ki omogočajo zaščito pred komarji in drugimi insekti ter hkrati omogočajo pretok zraka in svetlobe. Nekatere glavne vrste komarnikov vključujejo:

  1. Fiksni komarniki: To so osnovni komarniki, ki so nameščeni na okna ali vrata in ostanejo nepremično na mestu. Zagotavljajo zaščito pred komarji in omogočajo pretok zraka ter svetlobe v prostor. Fiksni komarniki so enostavni za namestitev in so priljubljeni zaradi svoje preprostosti in učinkovitosti.
  2. Rolo komarniki: Rolo komarniki omogočajo, da komarnik enostavno zvijete ali razvijete, ko ga potrebujete. Ko ga ne uporabljate, se zvije v kompaktno ohišje, ki ne ovira pogleda ali svetlobe. Rolo komarniki so odlični za prostore, kjer želite ohraniti estetski videz okna ali vrat, hkrati pa imeti možnost zaščite pred insekti.
  3. Plise komarniki: Plise komarniki imajo gubast dizajn, ki omogoča, da se komarnik raztegne in zloži kot harmonika. To omogoča prilagodljivo uporabo glede na velikost odprtine. Plise komarniki so vizualno privlačni in omogočajo enostavno odpiranje ter zapiranje brez zapletenih mehanizmov.

Komarniki za okna

  1. Drsni komarniki: Drsni komarniki delujejo podobno kot drsna vrata. Omogočajo enostavno odpiranje in zapiranje, hkrati pa so lahko zasnovani za večja okna ali vrata. Drsni komarniki so praktični za prostorne odprtine, saj ne potrebujejo veliko prostora za namestitev.
  2. Vrata s komarnikom: To so celotna vrata, ki so opremljena s komarnikom. Omogočajo vam, da vstopite ali izstopite brez skrbi, da bi komarji vstopili skupaj z vami. Ta vrsta komarnikov je odlična za vhodna vrata ali terase, kjer želite ohraniti zračnost in udobje.
  3. Magnetni komarniki: Magnetni komarniki se pritrdijo na okna in vrata s pomočjo magneta. Omogočajo enostavno odpiranje in zapiranje, hkrati pa zagotavljajo učinkovito zaščito pred komarji. Magnetni komarniki so priročni, saj jih lahko hitro odstranite in namestite glede na potrebo.

Vsaka od teh vrst komarnikov ima svoje prednosti in se prilagaja različnim potrebam in preferencam. Izberite tisto, ki najbolje ustreza vašemu prostoru in zagotavlja zaščito pred komarji, hkrati pa ohranja pretok svežega zraka in naravne svetlobe.

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.