Zima še ni mimo, a tik-tak bo tu pomlad in višje temperature, z njimi pa tudi komarji. Že poznate rolo komarnik?

Znano je, da je pred komarji še vedno najboljša obramba vgradnja komarnikov. Te lahko povsem enostavno vgradimo v vse oblike oken, kot tudi vrat in večjih prehodov, kot so tisti na teraso ali balkon. Glede komarjev na prostem težko kaj postorimo, dom pa vsekakor lahko zelo kakovostno zaščitimo pred vsiljivimi bitji, ki kradejo naš spanec in nas znajo zaposliti tudi čez dan. Omislite si rolo komarnik!

Različne vrste komarnikov

K sreči je tudi pri komarnikih na voljo dovolj izbire, da prav vsi najdemo nekaj zase. Včasih je kakšno okno prav posebnih dimenzij in oblik, zato pomislimo, da tam takšna zaščita pred komarji ne pride v poštev. Pa to ne drži. Komarnike je moč namestiti na vse oblike oken, le pravo vrsto je potrebno izbrati.

Med najbolj pogoste zagotovo sodijo fiksni komarniki, ki so cenovno ugodni in jih je enostavno namestiti, ter odstraniti. Fiksni komarniki so izdelani iz ALU profila , v katerega je vpeta posebna zaščitna mreža proti komarjem, muham in drugim žuželkam. Pretok zraka je še vedno zadovoljiv, so trpežni, enostavni za vgradnjo in vzdrževanje.

Rolo komarnik

Zelo iskani so tudi plise komarniki, ki so dobrodošli predvsem takrat, ko je potrebno pokriti večje površine. Uporabljamo jih za zapiranje vrat, teras in podobno. So enostavni za vzdrževanje in imajo sistem zapiranja po želji. Ko je potrebno zapreti večje površine, se odlično izkažejo drsni komarniki. Uporabljamo jih tudi za zapiranje vrat, prehoda na teraso in podobno.

Rolo komarniki za popolno izkušnjo

Če fiksnim komarnikom zamerimo, da so “vedno tam” in denimo ne moremo zaliti rožic na okenski polici zunaj, pa je prednost rolo komarnikov prav v tem, da jih med neuporabo enostavno navijemo v kaseto. Lahko so vgrajeni neposredno v kaseto rolete, ali pa jih vgradimo naknadno, tudi če komarnik ni bil vdelan skupaj z roleto, saj ga montiramo neposredno pred njo. Za lepši izgled vgrajujemo manj vidne mreže s steklenimi vlakni, ki so tudi UV stabilne.

Prednost rolo komarnika je v tem, da ga lahko navijemo v omarico kadar ga ne potrebujemo in tako ne moti doseganja zunanjosti okna (zalivanje rož, pomivanje oken). Primeren je za enodelna okna in je na voljo v različnih barvah. Te komarnike večinoma vgrajujemo na okna širine do 160 cm in imajo vgrajeno tudi posebno zavoro za samodejno in počasno ustavljanje mreže komarnika. Lahko jih pritrdimo čelno v samo okno ali pa bočno v okenske špalete. Vodila komarnika imajo vgrajene proti-vetrne ščetke.

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.