Veste kako ravnati pozimi, ko roleta zmrzne, ali pa kako jih uporabljati, da vam prihranijo denar za ogrevanje?

V tokratnem članku se bomo posvetili prav tej tematiki in vam zaupali nekaj zelo enostavnih nasvetov, ki jih boste še to zimo lahko s pridom izkoristili. Za rolete seveda skrbimo tekom celega leta, jih čistimo in previdno dvigujemo ter spuščamo. A vedno vendarle ne gre vse tako gladko. Sploh v zimskem času se lahko pripeti, da na videz ne moremo ukreniti prav nič.

Kaj storiti ko roleta zmrzne?

Kot rečeno, je v zimskem času vse skupaj nekoliko drugače. Nič drugače ni z roletami, ki jih skozi leto brez težav dvigujemo in spuščamo, v zimskem času pa nam znajo zagreniti življenje in zamrznejo. Še posebej rado se to pripeti po kakšnem dežju. Še en primer kako zamrzne roleta pa tiči v odpiranju oken. Ko ta pozimi odpremo se

menjava ali popravilo rolet

Popravilo rolet

namreč topel zrak iz prostora sreča z mrzlim zunanjim zaradi česar nastanejo kapljice, ki na roleti pomrznejo.

Na ta način se gibljivost rolete zmanjša, če ne kar onemogoči. Takrat ne smemo biti nepotrpežljivi ampak ravnati preudarno. Vsekakor je potrebna previdnost sicer si lahko nakopljete kar nekaj nepotrebnih stroškov za popravilo rolet.

Če rolete dvigujete ročno potem sprva le previdno privzdignite do tiste meje, ko je roleta še gibljiva. Nato očistite led kolikor je le mogoče. Če imate možnost, to storite iz zunanje strani.

Čiščenje ledu naj bo temeljito, nakar roleto počasi dvigujete vse dokler se v popolnosti ne osvobodi ledenega primeža. Prav tako pa je previdnost mati modrosti v primerih, ko za dvigovanje in spuščanje vaših rolet skrbi avtomatika. Ta ima navadno vedno funkcijo zaznavanja zamrznitve, oziroma se izklopi, ko se roleta zatika. Vsekakor pa te funkcije ne izklapljate ročno!

Kaj pa če …?!

Kljub vsej previdnosti pa se seveda lahko pripeti, da roleto ali mehanizem za dvig poškodujemo. V tem primeru ni dobro ukrepati na lastno pest in je vsekakor bolje poklicati na pomoč strokovnjaka. Če se vam pri roleti karkoli zatakne, odlomi ali drugače poškoduje, boste vedno dobili pravi nasvet, če boste poklicali v naše podjetje na spodnjo telefonsko številko.

Prav tako pridemo po potrebi tudi na dom, si zadevo ogledamo, svetujemo in odpravimo napako. Po potrebi seveda roleto in/ali mehanizem tudi zamenjamo. Odlikuje nas dejstvo, da imamo v zbirki kar nekaj rezervnih delov za starejše modele rolet katerih morda na trgu ni več moč dobiti. V vsakem primeru dobrodošli, da nam pišete preko spletnega obrazca spodaj, ali pa nas pokličete na telefon.

Privarčujte z roleto

Obljubili smo še nekaj nasvetov o tem kako prihraniti pri ogrevanju s pomočjo rolet. Kot verjetno veste je steklo samo po sebi zelo slab toplotni izolator kar pomeni, da okna vso trdo pridelano toploto radodarno spustijo na prosto. Večja kot je steklena površina večje so izgube. V tem primeru vam bodo v veliko pomoč spuščene rolete, ki bodo na eni strani blokirale vstop hladnega zraka, na drugi pa zadržale kar nekaj toplote v vašem domu. Če boste rolete dopolnili še z notranjimi senčili boste lahko pri ogrevanju zares veliko prihranili.

Želite več informacij o roletah in drugih senčilih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.