Kot je to navadno pri vseh rečeh, se tudi rolete po določenem času iztrošijo in pride do okvare ali iztrošenosti posameznih delov.

Rolete so ponavadi v uporabi prav vsak dan in to najmanj dvakrat na dan. Zjutraj jih dvignemo in zvečer spustimo. Poleti pa vsekakor prilagajamo tudi tekom dneva. Ker je njihovo delovanje odvisno od več sestavnih in premičnih delov, zato ne čudi, da sčasoma pride do iztrošenosti in kakšne okvare.

deli za rolete

Najpogostejše popravilo rolet je menjava traku

Kot je to pričakovati je močno na udaru navijalni trak rolete. Navadno gre pri menjavi traku rolete za dokaj enostavno popravilo, a velja dodati, da je trak najbolje zamenjati preden se povsem pretrga saj gre v tem primeru za hitrejše (in tudi cenejše) popravilo.

Koliko stane popravilo rolete?

Navadno pri popravilu rolete ne govorimo o večjih stroških. S popravili (če ne gre za kakšno komplicirano izvedbo) večinoma opravimo v približno 30-ih minutah. Morda je pričakovati nekaj več dela pri popravilu starejših rolet pri katerih se navadno pokvarijo manjši deli kot so; ležaji, zaustavljači lamel, strgan trak za dvig rolete ali pa morda počene PVC lamele.

V podjetju Frisema imamo na zalogi tudi rezervne dele za rolete, ki so morda starejše od 40 let!

Za razliko od okvar rolet starejšega datuma izdelave pa pri novejših večinoma prihaja do okvar pogonskih sklopov. Tudi razumljivo, saj gre pri novejših gradnjah za rolete vse večjih dimenzij. Ob morebitnih hujših nevihtah se lahko denimo poškodujejo aluminijaste ali plastične lamele roletnih plaščev, katere pa lahko zamenjamo tako posamezno, kot tudi v kompletu.

Potrebujete več informacij o popravilu rolet?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 📞 041/664-229👈.