Ko govorimo o roletah menimo, da vemo vse, a temu pogosto ni tako. Za kaj vse so uporabne in konec koncev, kakšne izbrati. PVC ali ALU rolete?

Roleta je verjetno najbolj popularno senčilo na katero pomisli vsak, ko beseda nanese na okna in senčenje. A rolete niso pred okni zgolj zato, da jih zvečer spustimo, naredimo in gremo spat ter, da jih zjutraj dvignemo in v prostor znova spustimo svetlobo. Roleta ima precej več funkcij, o katerih pa nekaj več v nadaljevanju.

Varnejši z roletami

Poznamo več vrst rolet. Podometne, nadometne, takšne z ročni upravljanjem ali avtomatske. Tokrat vam bomo zaupali zakaj je pred nakupom rolet dobro razmisliti o tistih z avtomatskim upravljanjem. Poleg senčenja nam rolete nudijo tudi neko določeno vrsto varnosti. Za začetek povejmo, da ni nikogar med nami, ki ga ne bi motili radovedni pogledi v notranjost hiše, pa naj gre za soseda ali za mimoidočega.

Pojem varnosti pa so rolete predvsem v poletnem, dopustniškem času in vedno takrat, ko nas ni doma. O čem govorimo? Dvignjena roleta po navadi priča o tem, da je nekdo doma. Spuščena ponoči pomeni seveda, da se spi. Kaj pa, ko so rolete spuščene noč in dan več dni zapored? Hmm, nikogar ni doma. Idealen signal za vlomilce, ki le čakajo na takšne trenutke.

Najboljša senčilaRočno ali avtomatsko krmiljenje?

Le kdo ni že od malega vajen vleči rolete gor, ali jih spuščati s pomočjo traku ob oknu. Seveda ne gre za kak večji napor, razen v primeru, ko je potrebno dvigniti ali spustiti rolete po celi hiši. Takrat bi vsi raje imeli avtomatsko krmiljenje, ki bi samo od sebe dvigovalo rolete ob določeni uri. No ja, ali pa bi imeli vsaj opcijo daljinskega upravljavca.

In veste kdaj še vam avtomatika pride še kako prav? V času dopustov, ko se odpravite za dva tedna na morje in doma ne bo nikogar. Že prej smo omenili, da so ves čas spuščene rolete idealen signal za vlomilce. Kaj pa če bi se le te vsak dan ob določeni uri dvignile in spustile? Potem bi bilo videti kot, da je nekdo doma kajne? Izbira pa je na koncu vendarle vaša.

PVC ali ALU rolete?

Pa še odgovor na vprašanje iz naslova. Rekli bomo, da sta obe izbiri dobri, a je ALU vendarle nekoliko boljša. Morda so PVC rolete res nekoliko cenejše, a bi znalo pretehtati, da tiste v ALU izvedbi ponujajo več. Tako lahko rečemo, da se lamele iz aluminija zelo dobro izkažejo poleti, saj skorajda v popolnosti odbijejo sončno svetlobo, kar pomeni precej manjši temperaturni pritisk na notranje prostore.

Tudi sicer so bolj odporne na vse vremenske razmere kot PVC rolete. Dodajmo pa še daljšo življenjsko dobo, boljšo zvočno izolacijo in večjo obstojnost barv. Ne glede na to za katero vrsto rolet se boste odločili in kakšno krmiljenje, boste z njimi precej pridobili. Za več vprašanj in nasvetov pa smo vam seveda na voljo preko spodnjega obrazca ali na telefonski številki.

Želite več informacij o roletah ali senčilih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.