V vsakem od nas je nekaj “mojstra”, ki si želi doma ustvariti kaj po načelu “naredi sam”. Ni pa to vedno najboljša izbira. Preverimo zakaj.

Obstajajo opravila katerim smo kos sami brez posredovanja od zunaj, a obstajajo tudi takšna pri katerih si je bolje omisliti pomoč strokovnjaka kot pa skrbeti za glavobole in težave. Čeprav pri sebi morda menite, da boste kos neki zahtevni nalogi pa se lahko izkaže, da ste vendarle precenili svoje sposobnosti. Čisto nič ni narobe, če si človek želi novih znanj in poizkusi narediti nekaj prvič.

Zna pa biti to v določenih primerih kar precejšnja težava. Govorimo seveda takrat, ko se naredi kakšna škoda, ki je lahko boleča po finančni plati ali pa celo nepopravljiva. Tudi pri izbiri in montaži senčil je podobno. Kaj hitro se človek zaračuna in kaj preveč odreže ali pa že na samem začetku izbere popolnoma napačno senčilo. V tem pogledu je potrebno najprej natančno poznati vrsto in model okna.

Izkušnje štejejo

Za določena znanja so potrebna leta izkušenj in v našem podjetju  te zagotovo imamo. Na terenu smo videli ogromno zgodb, ko se nekaj ni izšlo najbolje in v določenih primerih je bilo potrebnega precej več dela kot pa bi bilo to sicer. Tudi do uničenih oken je prišlo, ki so bila nato zrela za zamenjavo, a ne bomo več naštevali poizkusov, ki se niso dobro končali.

Svetovali bi vam raje, da si pred nakupom senčil vzamete čas, pokličete ali pišete preko spletne pošte in se pozanimate o vsem kar vas tare. Strokovnjak, ki se s senčili ukvarja vrsto let bo hitro znal svetovati katera senčila uporabiti za tisto kar ste imeli v mislih. Tudi v primeru, da bo opcij več, vam bo razložil v čem je ena morda boljša od druge in obratno.

via GIPHY

Na licu mesta

Pred nakupom senčil in montažo je najbolje povabiti strokovnjaka za senčila na svoj dom ali v poslovni prostor kjer se opravi ogled površin za senčenje in naredi ustrezen načrt. Včasih je neko senčilo bolj primerno, a bi bil uporabljen material neustrezen zato je potrebno razmisliti o alternativah. Tudi barve in vzorci so seveda na tnalu, teh pa imamo pri nas na zalogi kar nekaj.

Obstajajo površine, ki jih je najbolj smotrno zasenčiti s povsem osnovnimi senčili, a obstajajo tudi površine kjer je najbolje uporabiti naprednejši sistem z motorjem in morda tudi daljinsko kontrolo. Tudi v tem primeru boste prejeli natančno in dobro razlago zakaj je bolje tako. Napak bi bilo vedno gledati skozi ceno, čeprav je jasno, da je tudi ta pomemben faktor.

Orodje in rezervni deli

Velikokrat se zatakne tudi pri orodju, ki je doma navadno precej pomanjkljivo. Kaj hitro se namreč izkaže, da na voljo ni ustreznega izvijača ali klešč zaradi česar pride ob uporabi neprimernega orodja do poškodovanja vijakov, senčil ali celo oken. Zelo drage napake! Pravi mojster bo imel s seboj vedno vso potrebno garnituro vključno z rezervnimi deli v primeru, da bi šlo kaj narobe.

Želite več informacij o senčilih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.