Pri zamenjavi oken v novejši ali starejši stavbi je dobro razmisliti tudi o vgradnja novih, kakovostnih rolet. Te ne zagotavljajo le odlične toplotne izolacije, temveč lahko pripomorejo tudi k zmanjšanju stroškov ogrevanja in znižanju skupnih stroškov energije.

Poleg tega rolete zagotavljajo zaščito pred soncem v vseh vremenskih razmerah, zvočno izolacijo in zaščito pred zunanjimi pogledi. Oglejmo si nekaj prednosti, ki jih prinaša zamenjava oken in nove rolete.

Energetska učinkovitost

Ko ob novih oknih vgradimo tudi kakovostne rolete, lahko to še kako pomaga izboljšati energetsko učinkovitost, saj v zimskih mesecih zadržujejo toploto v notranjosti vašega doma. Rolete so namreč izdelane iz materialov, kot sta vinil in aluminij, ki učinkoviteje zadržujejo toploto kot drugi okenski materiali, kot sta steklo ali les.

Poleg tega, da bo vaš dom v hladnih mesecih ostal topel, se bodo s tem občutno zmanjšali tudi vaši računi za energijo, saj se vam ne bo treba več, v takšni meri kot prej, zanašati na drage ogrevalne sisteme. Prav tako boste veliko prihranili poleti, a le, če boste rolete pravilno uporabljali.

rolete za okna in vrata

Zmanjšanje hrupa

Prednost kakovostnih rolet je tudi zmanjšanje hrupa, ki prihaja iz zunanjih virov, kot so promet ali glasni sosedje. Materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi rolet, delujejo kot učinkovite zvočne ovire, ki bodo preprečile, da bi neželeni hrup prišel v vaš dom, in zagotovile mirno okolje za vas in vašo družino.

Nekoliko bolje se pri tem izkažejo ALU rolete, čeprav niti PVC ne zaostajajo veliko. Vendarle pa razlike obstajajo, zato se pred nakupom o tem posvetujte s prodajalcem. Če ne živite na izrazito hrupni lokaciji bodo morda PVC rolete za vaš boljša izbira, saj so tudi nekoliko cenejše.

Zaščita pred UV-žarki

Z namestitvijo rolet v svoj dom boste zaščiteni tudi pred škodljivimi UV-žarki, ki prihajajo od sonca. Material, iz katerega so izdelane, je zasnovan tako, da učinkovito odbija svetlobo stran od okna.

To je še posebej koristno, če živite na območju, kjer temperature v poletnih mesecih dosegajo zelo visoke vrednosti, saj vas bodo rolete varovale pred vročino, hkrati pa bo v vaš dom še vedno vstopala naravna svetloba.

Nakup novih rolet

Če potrebujete nova senčila za svojo nepremičnino, razmislite o nakupu rolet namesto tradicionalnih zaves ali drugih senčil. So izjemno trpežne in enostavne za čiščenje, kar pomeni, da ves čas zahtevajo zgolj minimalno vzdrževanje, s čimer prihranite čas in denar.

Vsekakor pa si lahko omislite še notranja senčila, ki so na voljo v zares pestri paleti oblik in barv. Različni materiali in dizajni poskrbijo za popestritev prav vsakega prostora v hiši ali stanovanju.

Zamenjava oken in rolet ima tako številne prednosti pred tradicionalnimi načini senčenja, kot so denimo zavese. So energetsko učinkovite, zmanjšujejo hrup, ščitijo pred škodljivimi UV-žarki in zahtevajo minimalno vzdrževanje, zato so odlična izbira za vse, ki iščejo stroškovno učinkovit način za nadgradnjo senčenja v svojem domu.

Ker ima namestitev te vrste senčil toliko prednosti, ni čudno, da se zanje odloči vedno več ljudi, ko pride čas za zamenjavo oken!

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.