Je bolje vložiti v popravilo rolet ali njihovo menjavo? Odvisno od primera do primera bi lahko rekli.

Tako kot vse druge reči na tem svetu občasno potrebujejo popravilo tudi vaše rolete. Zgodi se, da pride do obrabe materiala, se strga trak za navijanje ali pa poškoduje lamela in roleta ne opravlja več svoje funkcije. Takrat pride na vrsto 🔗 popravilo rolet 👈 za katero poskrbimo tudi v našem podjetju.

Zakaj pride do okvare rolet?

Rolete so lahko pokvarijo zaradi različnih razlogov. Eden od teh je lahko napaka v samem materialu ali pri vgradnji, drugi pa vsekakor zaradi napačne uporabe. Servisiranje, oziroma popravilo rolet, je navadno dokaj hitro in vam lahko prihrani tudi precej denarja. Če se ne pozanimate o različnih opcijah se boste morda prehitro odločili za nakup in montažo novih rolet kar pa ni vedno potrebno. V našem podjetju vam bomo vedno svetovali najugodnejšo varianto in vam priskočili na pomoč ne glede na to kako se boste na koncu odločili.

via GIPHY

Kdaj se odločiti za popravilo rolete?

Najprej je potrebno vedeti, da obstaja več vrst rolet in se popravila pri enih in drugih nekoliko razlikujejo. Stare klasične rolete imajo navadno dobro znane sklope, ki se dokaj hitro popravijo ali zamenjajo, novejše pa vsebujejo tudi nekaj tehnologije, kot so elektro motorji in podobno. Do okvare rolete lahko pride iz različnih razlogov. Eden tistih “klasičnih” je zagotovo strgan navojni trak ali po domače “gurtna”.

Roleta se nenadoma odvije in pristane dnu, navojni trak pa postane ohlapen. Ena najbolj pogostih okvar rolet, ki zahteva mojstra popravilo rolet. Sam postopek je dokaj hiter in navadno ne povzroča kakšnih dodatnih zapletov. Še ena tistih običajnih okvar rolet je vsekakor poškodovana lamela zaradi katere roleta ostane v nekem položaju in ne gre ne gor, ne dol. Tudi lamele je moč zamenjati, je pa postopek nekoliko zahtevnejši in odvisen tudi od vrste rolete in navijalnega mehanizma.

menjava ali popravilo rolet

Popravilo rolet je cenovno ugodno.

Cena za popravilo rolete je odvisna od uporabljenih materialov in obsega okvare, a precej ugodnejša kot zamenjava rolete. Še posebej v primeru dobre ohranjenosti lesenih oken z nad-okenskimi omaricami se navadno priporoča popravilo rolet – menjava roletnih plaščev in vseh ostalih komponent same rolete.

S takšno menjavo dosežemo boljšo toplotno izolacijo in tišje delovanje same rolete, kar pa vsekakor ni zanemarljiv podatek. Na ta način prav tako dosežemo lažje upravljanje rolete, saj lahko s to proceduro drastično znižamo maso rolete, pri čemer pa ohranimo tudi prejšnji videz omarice.

Menjava roletnih plaščev in ostalih komponent zajema zamenjavo vodila, navijalnega mehanizma, ležajev in ostalih manjših sestavnih delov.

Se vam je pokvarila roleta?

Opišite nam svojo težavo v spodnjem obrazcu ali pa nas kar pokličite na 📞 041/664-229👈.