Različna senčila in vrste senčenja poznamo že od nekdaj, a z napredkom in modernizacijo, se modernizirajo tudi ti sistemi.

Tako na oknih nimamo več nameščenih zgolj zaves in rolet, pač pa imamo na voljo najrazličnejša notranja in zunanja senčila, ki nam pomagajo uravnavati količino dnevne svetlobe v prostoru ter pomagajo vzdrževati primerno temperaturo. Zelo priljubljene so tudi žaluzije, saj so enostavne za uporabo in učinkovite. Na voljo so v številnih izvedbah, od tradicionalnih žaluzij iz blaga do elegantnih in sodobnih avtomatiziranih žaluzij. Ne glede na vrsto senčil, ki jih imate, je pomembno, da so ta čista in funkcionalna.

Čiščenje motoriziranih žaluzij

Živimo v tehnološko naprednem svetu, kjer je vsaka naprava posodobljena, napredna in pametna. Motorizirano senčilo je ena izmed mnogih tovrstnih nadgradenj. Ena največjih prednosti motoriziranih senčil je, da jih je precej enostavno čistiti in vzdrževati. Če preprosto sledite nekaj smernicam, lahko zagotovite, da bodo vaša motorizirana senčila videti kot nova še leta po namestitvi. Spodaj je nekaj nasvetov in trikov za čiščenje in vzdrževanje, ki vam bodo olajšali nalogo.

  • Žaluzije redno sesajte z ustreznim krtačnim nastavkom. Pazite, da vedno sesate vzdolž letvic, ne gor in dol, saj jih lahko na ta način poškodujete.
  • Pri brisanju prahu vedno uporabite krpo iz mikrofibre ali anti-statično ščetko in vedno pričnite z brisanjem na vrhu.
  • Če želite očistiti umazano mesto ali madež na senčilih, poškropite detergent na čisto krpo in obrišite, a čistilne tekočine nikoli ne pršite neposredno na površino senčila.
  • Lesene žaluzije lahko med čiščenjem navlažite, vendar pazite, da ne ostanejo mokre.
  • Če opazite, da so vaše žaluzije iz blaga zelo umazane, jih dajte v kemično čiščenje.
  • Pomembno je, da tudi daljinske upravljalnike ohranjate čiste. Čistil v pršilu ne uporabljajte, prav tako nežno obrišite površine z vlažno krpo in blago milnico.
vzdrževanje senčil

Čiščenje in vzdrževanje senčil.

Prednosti motoriziranih senčil

Poleg enostavnega čiščenja avtomatizirana senčila ponujajo še številne druge prednosti zaradi česar postajajo čedalje bolj priljubljena. Z njimi je namreč izjemno enostavno upravljati, prihranijo nam energijo in s tem denar na računih za energijo ter zagotavljajo popolno zasebnost, ki jo je v teh časih vse težje doseči. Predvsem pa zagotavljajo varnost za vaše malčke in hišne ljubljenčke, ki se za lastno varnost sploh ne bodo zmenili.

Ker motorizirana senčila ne vsebujejo visečih delov kot so vrvice za upravljanje ali drugih fizičnih pripomočkov za dvigovanje in spuščanje, ne bodo premamila otrok in hišnih ljubljenčkov, da bi se igrali z njimi. Obenem pa lahko takšna senčila postanejo tudi pametna in popolnoma avtomatizirana. S posebnim sistemom navigacije in upravljanja seveda se bodo dvignila ali spustila ob določeni uri oziroma se svoj položaj prilagajala glede na vpadni kot in moč svetlobe sonca.

Ne glede na to ali potrebujete zunanja ali notranja senčila in morda še niste niti odločeni za katera bi se odločili, smo vam v podjetju Frisema d.o.o. na voljo za vsa vaša vprašanja. Svetujemo, dostavimo in montiramo. Na voljo imamo široko paleto senčil, ki bodo bivanje v vašem domu naredila še bolj udobno.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.