Ste se znašli pred izbiro novih rolet in ne veste za katero izvedbo se odločiti? Na voljo imate nadokenske in predokenske, ampak kaj je bolje?

Za rolete lahko rečemo, da gre za najbolj priljubljena senčila, ki opravljajo kar nekaj različnih nalog. Naša okna in tudi dom varujejo pred različnimi vremenskimi vplivi ter zastirajo pogled od zunaj v notranjost hiše ali stanovanja. Poznamo PVC rolete, ki so nekoliko cenejše in seveda rolete z ALU lamelami. V primeru PVC rolet velja, da se pod vplivom sončnih žarkov skozi leta nekoliko prej deformirajo.

Plastična masa postaja vse trša in takrat obstaja nevarnost, da jih resno poškoduje kakšna toča ali pa neprevidno ravnanje z naše strani. Na drugi strani ALU rolete precej bolje odbijajo sončne žarke in tako varujejo naš dom tudi pred poletno vročino. Material je vzdržljiv, čiščenje preprosto pa tudi do razbarvanja ne pride kot v primeru PVC rolet. Ne glede na to za katere se boste odločili pa obstaja še ena možnost izbire.

Nadokenske rolete

Rolete skrbijo tudi za toplotno in zvočno izolacijo pri čemer se najbolj izkažejo nadokenske rolete. Te morajo biti seveda pravilno montirane, zanje pa velja, da jih je potrebno načrtovati pred gradnjo zato pridejo v poštev pri novogradnjah ali večjih sanacijah na stavbi. Pri roletni omarici se rado pojavi toplotni most kar pomeni slabšo izolativnost, a ne pri nadokenskih roletah.

V tem primeru je omarica zelo dobro izolirana in povsem zaprta, k boljši zaščiti svojega doma pred različnimi temperaturami pa veliko prispevamo tudi sami. V zimskem času tako senčilo vedno spustimo kadar se temperatura bliža ledišču, v sončnem obdobju pa dvignemo in dovolimo toplim žarkom, da pomagajo ogrevati prostore. Poleti rolete seveda spustimo takrat ko sončni žarki dosežejo okno a gledamo na to, da roleto ne spustimo povsem do konca. Tako omogočimo stalno kroženje zraka, obenem pa imamo še vedno na razpolago dovolj naravne svetlobe.

Predokenske rolete

Predokenska izvedba z vidno omarico je najbolj priljubljena saj pred montažo ni potrebnega kaj dosti načrtovanja. Tovrstne rolete lahko montiramo tako v novogradnje kot na obstoječe objekte. Čeprav gre za vidno izvedbo pa lahko na ta način poskrbimo za barvno usklajenost s fasado in preostankom stavbe kar ji bo dalo še lepši videz. Predokenske rolete so na voljo tudi z omarico v podometni izvedbi.

Vse rolete omogočajo tudi vgradnjo komarnikov na kar ne gre pozabiti pri montaži saj jih boste še kako pogrešali, ko bo napočila sezona muh in komarjev. Obenem pa se boste tako zaščitili tudi pred drugimi žužki, insekti pa tudi pred različnimi alergeni, ki se takrat nahajajo v zraku. Več o komarnikih si lahko preberete tudi TULE, ali pa nas preko spodnjega obrazca oziroma telefonske številke kontaktirate in povprašate o svojih dilemah glede izbire. Pridemo na dom, pomerimo, montiramo in servisiramo!

Želite več informacij o senčilih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.