Tako nekako se človek vpraša, ko sredi januarja naleti na komarja. Krivec za to so seveda vse toplejše zime, ki ta drobna bitja prej spravijo v zrak.

Ste vedeli, da komar prezimuje v obliki jajčeca v zemlji, ali celo kot odrasel komar? Slednji namreč otrpne ob prihodu nižjih temperatur in ga toplo spomladansko sonce kaj hitro obudi. Žal pa ima pomlad s soncem in visokimi temperaturami sredi zime, bolj malo skupnega. Naravi za to ni kaj dosti mar in se začne prebujati. Veliko škode tako opažamo na sadnem drevju in nekaterih drugih rastlinah, ki prehitro pokukajo iz zemlje.

V primeru komarjev pa je tako, da jih k sreči vseeno ni veliko, a vendarle jih je že mogoče opaziti kadar je dovolj toplo. Srečanje s komarjem nas opomni tudi na dejstvo, da morda še nismo poskrbeli za ustrezno zaščito pred prihodom glavne sezone komarjev. Seveda govorimo o montaži komarnikov. Če jih imamo že od prejšnje sezone jih pred montažo seveda preverimo, po potrebi očistimo in skrbi bodo kaj kmalu odveč. Kaj pa, če jih nimamo?

Plise komarnik

Izberite komarnik zase!

Komarniki so na voljo v različnih oblikah in izvedbah. Odločitev o tem za kakšnega se boste odločili je prepuščena vam, a tudi dejstvu za kakšno površino ga potrebujete. Na voljo so najbolj enostavni, fiksni komarniki za okna, pa tudi takšni za večje odprte površine, kot so prehodi na teraso, balkonska vrata in večja okna. Ste vedeli, da imate lahko komarnik vgrajen tudi v roleto?

V tem primeru vam ne bo treba vsako leto skrbeti za ponovno montažo, saj jih boste enostavno potegnili iz navojne rolete kjer bo komarnik pospravljen skupaj z roleto. V resnici je tako, da lahko komarnik namestimo na pravzaprav vse površine, ki sicer ponujajo komarjem vstop v vaše bivalne prostore ali pisarno. Navadno izbiramo med; fiksnimi, rolo, plise in drsnimi komarniki.

Kako so izdelani?

Komarniki za zaščito proti komarjem in drugim insektom ter žuželkam so precej preprosti in so izdelani iz posebno pletene, močne mreže, ki preprečuje vdor komarjev. Mreža je lahko izdelana iz različnih materialov, od bombažaste tkanine do mreže enega ali več plastnega polipropilena in aluminija. Naloga komarnika pa ni zgolj zadrževanje komarjev zunaj.

Odlično se izkažejo tudi v preprečevanju vstopa različnih alergenov, kar je še posebej razveseljivo za vse alergike in pljučne bolnike. Če bi imeli okna ves čas zaprta, komarnika seveda ne bi potrebovali. A tudi poleti je treba prezračiti in takrat so komarji vedno na preži, da se poženejo v naše stanovanje. S komarniki na oknih in vratih imamo lahko tako povsem brez skrbi odprta okna celo noč in uživamo v svežem, ohlajenem zraku poletne noči.

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.