Ste v hiši prenavljali, ali pa vam je morda počila vodovodna cev in je voda zalila stanovanje? Uporabite razvlažilec zraka!

V obeh primerih bo rezultat enak in sicer vlažno bivalno okolje. Tega si nikakor ne želite saj prevelika vlažnost v hiši ali stanovanju povzroča precej neprijetnosti. Ena izmed njih je uničevanje/propadanje pohištva, sten in tal, druga pa je vezana na zdravje. Vlaga v stanovanju namreč pomeni nastanek plesni!

Zidna plesen ni samo grda, črna lisa, ki jo je potrebno obrisati z mokro krpo, da je ne vidimo več. Zidna plesen žal povzroča najrazličnejše oblike alergijskih stanj, še posebej nevarna pa je seveda kroničnim pljučnim bolnikom in bolnikom, ki prestajajo terapije po zdravljenju raka in drugih avto-imunskih bolezni. Zidno plesen sestavljajo mikroskopsko majhne glive, ki se medsebojno vežejo v nitkaste oblike, imenovane hif.

Kako lahko pomaga razvlažilec zraka?

Razvlažilec zraka FrisemaČeprav ste po nezgodi s počeno cevjo, razlitju ali obnovi stanovanja (kitanje, beljenje, …) postorili vse kar je bilo v vaših močeh, odstranili vodo in ogreli prostor, pa se je vlaga vseeno zadržala v njem. Stene so prepojene z njo in na vas preži nevidni sovražnik, ki še prekmalu postane viden.

Za nastanek zidne plesni vse zasluge pobere prav vlaga v vašem stanovanju. Za odstranjevanje plesni obstaja na trgu precej (bolj ali manj učinkovitih) pripravkov, kot tudi nasvetov kako se lotiti zidne plesni.

A najbolje bo seveda, če boste poskrbeli za to, da do nastanka te za zdravje škodljive nadloge, sploh ne bo prišlo. Po dogodku, ki je vplival na to, da je v vašem stanovanju preveč vlage, si lahko pomagate z razvlažilcem zraka. Gre za napravo, ki 24 ur na dan neprestano iz prostora (zraka, sten in tal) odstranjuje odvečno vlago.

V podjetju Frisema imamo za izposojo na voljo tri razvlažilce zraka znamke NEMAXX BT55, ki na dan odstranijo do 55l vode iz prostora! 

Koliko stane najem razvlažilcev zraka?

  • Cena za najem razvlažilca zraka je 6€/dan + DDV. V primeru najema za daljše obdobje ali najem več razvlažilcev zraka hkrati, popust (oziroma cena po dogovoru).

Več o najemu razvlažilca zraka

Oglasite se nam preko spodnjega obrazca, ali pa nas pokličite:

📞 041/664-229 👈

Pišite nam!