Okenska senčila so pomemben del vsakega doma. Zagotavljajo zasebnost in zaščito pred vremenskimi vplivi ter nadzor temperature poleti in pozimi. Vendar pa je zaradi številnih različnih senčil, ki so na voljo, težko določiti katera so najboljša za vaš dom ali poslovni prostor.

Oglejmo si nekaj najbolj priljubljenih možnosti.

Notranja senčila

Notranja senčila kot so žaluzije so odlična možnost, če želite prostor in sebe zaščititi pred neposredno sončno svetlobo, hkrati pa po potrebi uživati v naravni svetlobi. Slednja je seveda nujna za naše dobro počutje, saj življenje zgolj pod umetno povzroča psihične težave in celo depresijo. Notranje žaluzije so na voljo v različnih slogih, barvah in materialih, zato boste zlahka našli nekaj, kar bo ustrezalo vašemu dekorju. V primerjavi z zavesami imajo tudi več prednosti, saj so cenovno ugodnejše in omogočajo natančnejši nadzor nad ravnjo svetlobe.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so idealne, če potrebujete zaščito pred spremenljivimi vremenskimi razmerami, ali če želite svoj dom zaščititi pred radovednimi pogledi. Zunanje žaluzije so trpežnejše od notranjih in zagotavljajo boljšo izolacijo pred mrazom in vročino. Na voljo so v različnih slogih, barvah in materialih, tako da boste zlahka našli nekaj, kar ustreza vašemu dekorju in potrebam.

skrite zunanje zaluzije

Rolete

Rolete so elegantna rešitev za vse tiste, ki želijo čim večjo prilagodljivost pri upravljanju svojih senčil na oknih. Lamele rolet uravnavamo glede na želeno količino svetlobe, kar je odličen način za obvladovanje bleščanja, hkrati pa v prostor še vedno prepuščajo naravno svetlobo. Rolete so na voljo v različnih izvedbah, barvah, materialih in teksturah, zaradi česar so primerne za vsako okrasno shemo – moderno ali tradicionalno. Razmislite tudi ali so vam bližje ALU ali PVC rolete.

Zavese

Zavese so zaradi svoje vsestranskosti in stilske dovršenosti še vedno ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za senčenje oken. Zavese se lahko uporabljajo samostojno ali v kombinaciji z drugimi okenskimi senčili, kot so rolete ali žaluzije, za dodatno izolacijo pred temperaturami zunaj prostora in popolno zatemnitev. Na voljo so v široki paleti tkanin različnih gramatur, tekstur, barv, potiskov in vzorcev, zato so primerne za vsak stil dekoracije, od formalnih do običajnih bivalnih prostorov.

Ne glede na to, ali iščete notranje ali zunanje senčilo, se bo vedno našlo nekaj, kar se bo odlično obneslo v vašem prostoru – vse, kar morate storiti, je najti pravo! Od notranjih žaluzij do zunanjih rolet in zaves – vsaka vrsta ima svoje prednosti, zato je pomembno, da si pred odločitvijo o nakupu vzamete čas za raziskovanje in poiščete opcijo, ki bo najbolje ustrezala vašim potrebam. Pred nakupom se lahko posvetujete tudi z nami. Z veseljem vam bomo svetovali, vam ustrezno senčilo pripravili in kvalitetno montirali.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.