Zunanja senčila, kot so rolete, žaluzije in tende, lahko pomembno vplivajo na energijsko učinkovitost vašega doma. Poleg tega, da nudijo zaščito pred soncem in preprečujejo vdor toplote v poletnih mesecih, lahko zunanja senčila pomagajo zmanjšati stroške ogrevanja v zimskih mesecih.

Tokrat bomo preverili nekaj najbolj priljubljenih vrst zunanjih senčil in kako vplivajo na energijsko učinkovitost vašega doma.

Rolete

Rolete so ena izmed najbolj priljubljenih vrst zunanjih senčil in z njimi lahko dosežemo veliko energijsko učinkovitost. Poleg tega, da nudijo zaščito pred soncem, imajo tudi dobre toplotnoizolacijske lastnosti. Rolete preprečujejo vdor toplote v poletnih mesecih in ohranjajo toploto v notranjosti v zimskih mesecih, kar zmanjšuje potrebo po ogrevanju.

Poleg tega lahko rolete preprečijo tudi vdor hrupa v notranjost vašega doma, kar je še posebej pomembno, če živite ob prometni cesti ali drugem hrupnem območju. Pri nakupu rolet bodite pozorni na izbiro materiala, saj lahko nekateri materiali, kot so aluminij in PVC, ponujajo boljšo toplotnoizolacijsko učinkovitost kot drugi.

Žaluzije

Žaluzije so še ena učinkovita oblika zunanjih senčil, ki lahko pomagajo pri izboljšanju energijske učinkovitosti vašega doma. Žaluzije delujejo tako, da preprečujejo vdor sončne svetlobe v poletnih mesecih in ohranjajo toploto v notranjosti v zimskih mesecih.

Lahko izbirate med lesnimi, aluminijastimi in PVC žaluzijami, pri čemer so lesene žaluzije bolj privlačne, medtem ko so aluminijaste in PVC žaluzije bolj trajne in zahtevajo manj vzdrževanja.

Tende

Tende so učinkovita oblika zunanjih senčil, ki lahko poleg zaščite pred soncem in toploto pomagajo tudi pri zmanjševanju stroškov ogrevanja. Preprečujejo vdor sončne svetlobe in zagotavljajo senco ter ščitijo pred UV žarki.

Tende so idealne za terase, balkone in vrtove, saj nudijo udobno in prijetno okolje za sprostitev, druženje in zabavo. Poleg tega lahko tende prispevajo tudi k estetskemu videzu hiše ali stanovanja, saj so na voljo v različnih barvah in vzorcih ter se lahko prilagajajo arhitekturnemu slogu objekta.

Markize

Markize so tretja priljubljena vrsta zunanjih senčil, ki so namenjene predvsem zaščiti pred sončno svetlobo. Markize nudijo zaščito pred UV žarki, obenem pa tudi preprečujejo segrevanje prostorov, saj senčijo okna in s tem zmanjšujejo količino toplote, ki se prenaša skozi steklo.

Na voljo so v različnih barvah, vzorcih in materialih, zato jih je mogoče enostavno prilagoditi potrebam in željam uporabnika. Poleg tega se lahko markize upravljajo na različne načine, od ročnega upravljanja do avtomatskih senzorskih sistemov.

Screen roloRoloji

Zadnja vrsta zunanjih senčil, ki jo bomo omenili, so zunanji roloji. Roloji so odlična izbira za tiste, ki želijo preprečiti vdor sončne svetlobe, obenem pa ohraniti naravno svetlobo v prostoru. Roloji se lahko uporabljajo za zatemnitev prostora ali za zaščito pred UV žarki, hkrati pa omogočajo tudi preprosto regulacijo svetlobe.

Roloji so na voljo v različnih materialih, barvah in vzorcih, zato jih je mogoče enostavno prilagoditi potrebam in željam uporabnika.

Podjetje Frisema d.o.o. nudi široko paleto zunanjih senčil, ki so namenjena zagotavljanju udobnega in prijetnega okolja v notranjosti objekta. S svojo bogato ponudbo in dolgoletnimi izkušnjami na področju senčenja, smo zagotovo pravi naslov za vsa vaša vprašanja.

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.