Tako kot vse drugo na tem svetu, se lahko pokvarijo tudi rolete. Preverite kako se lotiti njihovega popravila in kdaj je čas, da na pomoč pokličete strokovnjake.

Rolete so najbolj klasična vrsta senčil v našem domu. So enostavne za uporabo in naš dom ščitijo pred različnimi zunanjimi, vremenskimi pogoji, radovednimi pogledi in nam pozimi pomagajo zadržati v hiši nekaj več toplote, ki bi sicer prehitro ušla na prosto. Pri roletah, še posebej tistih starejšega datuma, je pričakovati, da bo od časa do časa potrebno kaj popraviti ali zamenjati. So namreč vsakodnevno v pogonu, ves čas prenašajo različna bremena in material se na neki točki pač utrudi.

Ali lahko roleto popravimo kar sami?

Za rolete je značilno, da so sestavljene iz večih gibljivih delov, največkrat pa utrpijo klasične okvare, kot so; strgan navijalni trak, počene ali polomljene lamele, kakšen ležaj in podobno. Ko pride do okvare in je potrebno popravilo rolet, se najprej vprašamo kaj lahko postorimo sami. Kot rečeno, je najbolj običajna okvara, strgan trak za navijanje in spuščanje rolete.

V kolikor ga je na navijalnem bobnu še dovolj, lahko težavo enostavno odpravimo sami, sicer pa ni nič kaj zahtevnejša niti zamenjava celotnega traku. Pri starejših roletah bo verjetno potrebno z nekaj žebljički pritrditi več trakov ki gredo skozi prvo lamelo, na navijalni boben, pri novejših pa bo vse skupaj še enostavnejše.

Za novejše rolete je značilno, da se manj kvarijo, saj imajo velikokrat v navijalni sistem vgrajen elektromotor, ki skrbi za to, da se vsak premik rolete zgodi pod enakimi in optimalnimi obremenitvami. Človek z roko včasih potegne ali spusti prehitro, nenehno ponavljanje in različne roke, pa na koncu pripeljejo do pogostejših okvar.

popravilo rolet

Kdaj poklicati na pomoč?

Vsekakor takrat, ko sami niste kos nalogi, ali pa morda potrebujete določene dele za katere niste prepričani kako in kje jih nabaviti. V podjetju Frisema d.o.o., hranimo celo do 40 let stare rezervne dele za rolete, znali pa vam bomo tudi optimalno svetovati pri vprašanju ali roleto popraviti, ali pa bo bolj smotrno, če se jo v celoti zamenja. V primeru dobre ohranjenosti lesenih oken z nad-okenskimi omaricami se priporoča popravilo rolet – menjava roletnih plaščev in vseh ostalih komponent same rolete. S takšno menjavo dosežemo boljšo toplotno izolativnost in tišje delovanje rolete, kar vsekakor ni zanemarljiv podatek. Pri tej menjavi zamenjamo vodila, navijalni mehanizem, ležaje in ostale manjše sestavne dele.

Popravilo rolet je načeloma dokaj hitro in ne vzame več kot pol ure. Je pa seveda dobro, če strokovnjaka za rolete najdete čim bližje vam, saj bodo na ta način stroški še manjši. Podjetje Frisema d.o.o. se nahaja v Domžalah in izvajamo popravilo rolet v Ljubljani z okolico, pridemo pa seveda tudi kam drugam. V kolikor imate kakšna dodatna vprašanja, ali pa potrebujete nasvet, nas vsekakor pokličite oziroma nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.

Potrebujete več informacij o popravilu rolet?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na ? 041/664-229?.