Naloga vseh senčil je podobna, a se med seboj vendarle razlikujejo. Lahko so zunanja, notranja, zahtevna, a tudi zelo preprosta in učinkovita.

V vsakem domu ali pisarni so senčila ključni del ustvarjanja prijetnega okolja za bivanje in delo. Rolo senčila so vse bolj priljubljena izbira za nadzor nad količino svetlobe, ki prihaja v prostor, in za zagotavljanje zasebnosti. Ker pa je na voljo toliko različnih vrst zunanjih in notranjih senčil, je težko vedeti, katera so najboljša za naše potrebe. V tem članku bomo raziskali prednosti in slabosti različnih vrst senčil ter razloge, zakaj so lahko primerne za vaš dom ali pisarno.

Senčila za reduciranje svetlobe

Senčila za reduciranje svetlobe ponujajo odlično kombinacijo zasebnosti in nadzora svetlobe. Ta senčila prepuščajo nekaj naravne sončne svetlobe, hkrati pa filtrirajo nevarne UV-žarke, ki lahko povzročijo bledenje in bleščanje pohištva, tal in poškodbe elektronike. Zagotavljajo tudi več zasebnosti kot običajna senčila, hkrati pa vam še vedno omogočajo uživanje v razgledu, če si tega želite.

Senčila za reduciranje svetlobe so na voljo iz različnih materialov, od vinila do tkanine in bambusa, zato lahko izberete takšne, ki se ujemajo z vašo celotno dekorativno shemo. Vedno velja poudariti, da so senčila tudi dekorativni del vašega doma, zato si boste želeli, da se ujemajo s pohištvom, okni, fasado itd.

Screen rolo

Senčila v spalnem prostoru

Zatemnitvene rolete so idealne za tiste, ki čez dan potrebujejo popolno temo za spanje ali gledanje filmov, ne da bi jih pri tem motila zunanja svetloba ali sončni žarki, ki pokukajo skozi okno. Rolete za zatemnitev so na voljo v različnih barvah in vzorcih, tako da lahko najdete takšne, ki dopolnjujejo vaš obstoječi dekor. Vendar ta senčila morda niso najboljša izbira, če želite, da v vaš dom ali pisarno čez dan vstopa naravna svetloba, saj popolnoma onemogočajo vso svetlobo, ki prihaja skozi okna.

Za kvaliteten spanec pa vsekakor v spalnem prostoru potrebujemo popolno temo. Torej, rolete pri katerih skozi špranjice ne uide niti najmanjši žarek svetlobe, ali pa takšne rolete kombiniramo še z ustreznimi notranjimi senčili za popoln počitek.

Screen rolo

Screen rolo senčila so še ena odlična možnost, če želite zmanjšati bleščanje zaradi neposredne sončne svetlobe, ne da bi pri tem žrtvovali naravno osvetlitev čez dan. Ta senčila pomagajo blokirati škodljive UV-žarke, hkrati pa še vedno prepuščajo nekaj svetlobe v vaš prostor – kot nalašč za tiste, ki želijo nekaj naravne sončne svetlobe, vendar ne želijo, da pohištvo ali tla sčasoma zbledijo zaradi prevelike izpostavljenosti neposredni sončni svetlobi. Zunanji Screen rolo se uporablja za senčenje. Pri izdelavi se uporablja se tkanina z različnimi prehodi svetlobe, lahko pa so izdelani v vidni ali podometni verziji.

Kaj torej izbrati?

Ne glede na to, katero vrsto senčil izberete za svoj dom ali pisarno, je pomembno, da izpolnjuje tako funkcionalne kot estetske zahteve. Rolete so odlična možnost, saj zagotavljajo zasebnost in hkrati nadzorujejo, koliko naravne svetlobe vstopa v prostor – in na voljo je še več različnih vrst senčil, odvisno od tega, kakšen videz in funkcionalnost želite doseči! Od prosojnih tkanin do zatemnitvenih materialov, screen rolojev in še več. Ker je na voljo toliko možnosti, boste zlahka našli takšno, ki bo ustrezala vsem vašim potrebam!

Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.