Nihče ni vesel nadležnih komarjev, medtem ko se poskuša doma sprostiti. Na srečo so na voljo številne vrste komarnikov, ki lahko pomagajo zaščititi vaš dom pred temi malimi letečimi bitji. Toda kako vedeti, katera vrsta komarnika je primerna za vas, ko pa jih je na trgu toliko različnih vrst?

V tem prispevku bomo raziskali različne vrste zaščite proti komarjem in njihove prednosti, da se boste lažje odločili, katera rešitev je najboljša za vaš dom. Najbolje je, če ga zaščitite na način, da poleg komarnikov vključite tudi druga sredstva za preprečitev “nepooblaščenega” vstopa drobnih krvosesov v svoj dom.

Ta hip je ena najboljših zaščit pred komarji, muhami, osami, čebelami in celo alergeni, ki v hišo pridejo od zunaj, komarnik! Je cenovno dostopen, montiramo ga lahko praktično kamorkoli, je pa na voljo več vrst kar nam precej olajša nalogo.

Vrste komarnikov

Ena izmed najbolj priljubljenih vrst komarnikov je tradicionalna okenska mreža ali fiksni komarnik. Pogosto je izdelan iz kombinacije kovine in sintetičnih vlaken ter je zasnovan tako, da komarjem (in drugim žuželkam) preprečuje vstop, hkrati pa še vedno omogoča vstop svežega zraka. Poleg tega ga je razmeroma enostavno namestiti, na voljo pa je v različnih velikostih in oblikah, da se prilega vsaki velikosti ali obliki okna oziroma druge odprtine skozi katero bi insekti lahko prišli v stanovanje ali hišo.

Vrste komarnikov, ki jih najdete tudi v našem podjetju:

  • rolo komarniki,
  • plise komarniki,
  • drsni komarniki,
  • fiksni komarniki.

Različna senčila

Druga priljubljena možnost za zaščito pred komarji so tudi različna senčila, ki pa delujejo najbolje v sodelovanju z ustreznimi komarniki. To so lahko rolete, ki so idealne za velika okna ali vrata. Na voljo so v ročni in motorizirani različici, zato jih lahko enostavno nastavite glede na svoje potrebe. Zagotavljajo odlično zaščito pred različnimi vrstami vsiljivcev, poleti pa pomagajo ohranjati tudi prijetno temperaturo v prostoru, saj so izdelane iz materiala, ki učinkovito blokira svetlobo in tako tudi UV žarkom preprečujejo vstop v vaš dom.

Komarniki za vrata

Če imate balkon ali druge zunanje prostore, ki jih je treba zaščititi pred komarji, so lahko drsni komarniki tisti, ki bodo rešili vse vaše težave. Ti so na voljo iz različnih materialov, kot so mrežasta tkanina ali plastika, zato so hkrati trpežni, cenovno dostopni in tudi učinkoviti. Poleg tega jih je enostavno namestiti in zahtevajo zares minimalno vzdrževanje.

Za vsakogar nekaj

Vrsta zaščite proti komarjem, ki jo izberete za svoj dom, mora biti odvisna od vaših osebnih preferenc in velikosti/vrste okna/vrat/balkona, ki ga želite zaščititi pred komarji. Ne glede na to, katero vrsto izberete, vsi komarniki zagotavljajo odlično zaščito pred temi nadležnimi žuželkami, hkrati pa še vedno zagotavljajo ustrezen pretok zraka v hiši.

Morda se zdi prekmalu razmišljati o poletju, a dejstvo je, da vas bodo komarji vedno obiskali prej kot bi si mislili. Bodite nanje pripravljeni in dovolite, da vam pri tem pomagamo s svojimi izkušnjami. Če torej iščete učinkovit način za zaščito pred komarji, ne da bi žrtvovali pretok zraka v hiši, je naložba v eno od teh vrst zaščite proti komarjem pametna izbira!

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.