Notranje žaluzije so priljubljeno in funkcionalno senčilo, ki se pogosto uporablja v sodobnih domovih in pisarnah.

Gre za eleganten sistem, ki omogoča nadzor nad svetlobo in zasebnostjo v prostoru ter hkrati dopolnjuje estetiko notranje opreme. Z njihovo prilagodljivostjo in enostavno upravljanje je mogoče doseči želeno atmosfero in udobje v vsakem prostoru.

Notranje žaluzije so sestavljene iz vodoravnih lamel, ki so običajno izdelane iz aluminija, lesa ali PVC-ja, včasih pa tudi iz tekstila ali bambusa. Lamelice so pritrjene na vrvico ali trak, ki omogoča njihovo dvigovanje in spuščanje ter spreminjanje naklona. Montaža žaluzij je preprosta in jo je mogoče izvesti na okenski okvir, strop ali steno, odvisno od želja in potreb uporabnika.

Različni materiali za različne potrebe

Notranje žaluzije so na voljo v različnih materialih, kar omogoča izbiro glede na specifične potrebe in želje uporabnika. Aluminijaste žaluzije so trpežne, lahko se prilagodijo vsem vrstam prostorov in so enostavne za čiščenje. Lesene žaluzije dodajo prostoru naraven in topel videz, vendar so bolj občutljive na vlago. PVC žaluzije so primerne za vlažne prostore, kot so kopalnice, saj so odporne na vlago in enostavne za vzdrževanje.

Prilagodljivost glede na svetlobo in zasebnost

Ena glavnih prednosti notranjih žaluzij je njihova prilagodljivost glede na svetlobo in stopnjo zasebnosti v prostoru. Z naklonom lamel je mogoče uravnavati količino svetlobe, ki vstopa v prostor, hkrati pa ohranjati zasebnost. Z dvigovanjem in spuščanjem žaluzij pa se lahko popolnoma zakrijejo okna ali pa se omogoči delna osvetlitev prostora.

čiščenje žaluzij in senčil

Upravljanje po višini in naklonu

Notranje žaluzije omogočajo natančno prilagajanje po višini in naklonu lamel. S pravilno nastavitvijo lahko optimalno izkoristimo naravno svetlobo ter preprečimo bleščanje na zaslonih naprav ali prekomerno segrevanje prostora. Prilagajanje naklona lamel omogoča tudi usmerjanje svetlobe, na primer stran od delovnega mesta ali preprečevanje neposrednega vpada sončnih žarkov.

Estetski in funkcionalni dodatki

Poleg osnovnih funkcij notranje žaluzije ponujajo tudi različne estetske in funkcionalne dodatke. Na voljo so različne barve in vzorci lamel, ki omogočajo prilagajanje notranjemu dizajnu prostora. Dodatki, kot so okrasni trakovi, zaključki in vodila, pa dodajo dodatno estetsko vrednost in poudarijo slog notranje opreme.

Sodobne možnosti upravljanja

Z razvojem tehnologije so se pojavile tudi sodobne možnosti upravljanja notranjih žaluzij. Pametni sistemi omogočajo avtomatizirano upravljanje žaluzij preko mobilnih aplikacij ali glasovnih asistentov, kar prinaša večjo udobnost in prilagodljivost. Na ta način lahko žaluzije upravljamo tudi na daljavo, ne glede na to, ali smo doma ali na poti.

Pestra izbira

V podjetju Frisema d.o.o. imamo na voljo več kot 100 različnih barvnih lamel za notranje žaluzije, kar pomeni, da lahko svoj dom opremite skladno s svojimi željami in v stilu, ki ga gojite v posameznih prostorih. Seveda vam pred nakupom z veseljem, strokovno svetujemo, opravimo meritve in žaluzije tudi kakovostno montiramo. Zaupajo nam že mnoge stranke, 30 let na trgu senčil pa dokazuje, da smo svojemu poslu povsem predani.

Potrebujete kakovostna senčila? Pišite nam, ali nas pokličite na 041/664-229.