Človeštvo se že tisočletja bori z nadlogami v obliki komarjev, ki niso le nadležni krvosesi, ampak so tudi prenašalci nevarnih bolezni, kot so malarija, denga, rumena mrzlica in Zika virus.

Zaščita pred komarji je tako postala ključna naloga za človeka, saj je omogočila preprečevanje bolezni in zagotovitev varnosti.

Prva prizadevanja

Mrežice in kadila so prva dokumentirana prizadevanja za zaščito pred komarji, ki segajo v zgodovino starih civilizacij, kot so babilonska, egipčanska in rimska. Ena izmed prvih oblik zaščite so bile mrežice, ki so bile nameščene na oknih in vratih ter so preprečevale vstop komarjem v notranje prostore. Poleg tega so stare civilizacije uporabljale tudi kadila in dišave, ki so odvračale komarje.

V srednjem veku so se začele razvijati bolj primitivne oblike zaščite, kot so dimljene bakrene posode, v katerih so se kurili žvepleni spojine, ki so odganjale komarje. Kljub tem primitivnim metodam so se ljudje zavedali pomena zaščite pred komarji in so uporabljali različne metode za preprečevanje nadlog.

Napredek

Razvoj sodobnih rešitev skozi zgodovino so se razvijale in izboljševale različne oblike zaščite pred komarji. V 19. stoletju je bil en izmed ključnih prebojev odkritje, da so komarji prenašalci malarije, kar je spodbudilo raziskave in razvoj novih metod za boj proti komarjem. V tem obdobju so se začele uporabljati kemikalije, kot je kinin, za zatiranje komarjev.

V 20. stoletju je prišlo do nadaljnjega napredka v zaščiti pred komarji. Razvili so se insekticidi, kot je DDT, ki so bili zelo učinkoviti pri uničevanju komarjev in preprečevanju širjenja bolezni, vendar so se kasneje izkazali za škodljive za okolje in zdravje ljudi.

najboljši komarniki

Sodobne rešitve za zaščito pred komarji

Danes obstaja širok spekter sodobnih rešitev za zaščito pred komarji, ki so učinkovite in varne. Ena izmed najbolj priljubljenih rešitev so komarniki, ki so nameščeni na oknih in vratih ter preprečujejo vstop komarjem v notranje prostore. Komarniki so izdelani iz finih mrežic, ki omogočajo prehod zraka, hkrati pa preprečujejo vstop insektov. Poleg komarnikov se danes uporabljajo tudi različni repelenti, ki odganjajo komarje.

Ti repelenti so na voljo v obliki razpršil, krem in losjonov ter nudijo učinkovito zaščito pred piki komarjev. Nekateri repelenti vsebujejo naravne sestavine, kot je citronela, ki je znana po svojih odganjajočih lastnostih. Zaščita pred komarji ima torej precej dolgo zgodovino in se je skozi čas razvijala in izboljševala. Od prvih prizadevanj, kot so mrežice in kadila, do sodobnih rešitev, kot so komarniki in repelenti, so ljudje iskali učinkovite rešitve in brez dvoma se bodo le te še izboljševale.

Naša ponudba

V Frisema d.o.o. na področju zaščite pred insekti nudimo rešitve s poudarkom na kakovosti, zanesljivosti in strokovnosti. Z več kot 30 leti izkušenj smo pridobili obsežno znanje in strokovnost, ki nam omogoča, da strankam ponudimo najboljše rešitve. Naše podjetje je specializirano za izdelavo in montažo različnih vrst komarnikov, vključno s fiksnimi, drsnimi, plise in rolo komarniki, ki so zasnovani tako, da učinkovito preprečujejo vstop komarjev v notranje prostore.

Naša ekipa strokovnjakov skrbi za prvovrstno montažo komarnikov, pri čemer uporabljamo najnovejšo tehnologijo in materiale visoke kakovosti. Zavezani smo k zagotavljanju celovitega zadovoljstva strank in se trudimo, da ponudimo individualne rešitve, prilagojene potrebam vsakega posameznega kupca. Z našimi kakovostnimi komarniki lahko stranke uživajo v miru in udobju svojega doma, brez nadležnih insektov in motečih pikov.

Želite več informacij o komarnikih?

Pišite nam preko spodnjega obrazca ali pa nas pokličite na 041/664-229.